Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δράση ενάντια στην πολιτική του κέρδους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες εκτεταμένων καταστροφών. Καταστροφές που πλήττουν ορισμένες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα το Λεκανοπέδιο της Αθήνας. Περιουσίες εξαφανίστηκαν, εγκαταστάσεις, δίκτυα, έργα υποδομής έπαθαν σοβαρές ζημιές. Και όλα αυτά με καιρικά φαινόμενα που δε θεωρούνται πρωτοφανή. Αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι:

  • Οι προβαλλόμενες, κάθε φορά, δεσμεύσεις για έργα και παρεμβάσεις χάνουν κάθε έννοια και αποτελούν προσβολή στη νοημοσύνη του λαού, αφού τα έργα είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες, είναι αποσπασματικά, δεν εντάσσονται σε ένα δεσμευτικό πρόγραμμα με μακροχρόνιο ορίζοντα, κατασκευάζονται με προδιαγραφές που δεν αντιστοιχούν στις απαιτήσεις, αλλά κυρίως στα συμφέροντα των εργολάβων.
  • Οι δημόσιες επενδύσεις κατευθύνονται σε έργα που επιβάλλονται από την ΕΕ, εξυπηρετούν τα υπερκέρδη των πολυεθνικών και όχι τις ανάγκες της χώρας. Τα πράγματα θα χειροτερεύουν τώρα που, στο όνομα της ΟΝΕ, έχουν ξεκινήσει δραματικές περικοπές για να φουσκώσουν τα κέρδη.

Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε υπηρεσίες και οργανισμούς, γίνεται ξανά φανερή:

- Η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού

- Η έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού και ειδικευμένου προσωπικού, στην προσπάθεια που γίνεται για ιδιωτικοποίηση αυτών των Δημόσιων Οργανισμών.

Τα πολυδιαφημισμένα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών αποδεικνύονται τουλάχιστον ανεπαρκή, αφού σε όλα τα καιρικά φαινόμενα, ζέστη ή κρύο, βροχή ή ανομβρία, άπνοια ή άνεμο, μεγάλες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα το Λεκανοπέδιο λειτουργούν υποτυπωδώς.

Οσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, όσο το κέρδος είναι κυρίαρχο σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος, οι καταστροφές θα συνεχίζονται. Η απαίτηση για ένα αξιόπιστο, επίκαιρο σχέδιο γίνεται επιτακτικά αναγκαία.

Οι μαζικοί φορείς των εργαζομένων, οι επιστημονικοί φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Μόνο η οργανωμένη λαϊκή δράση, που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και όχι το κέρδος, μπορεί να ανακόψει αυτή την πορεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ