Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Παρ' ολίγον επιβάτες!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους, υποψήφιους, επιβάτες για Κέρκυρα από Ηγουμενίτσα την Παρασκευή το βράδυ στις 20 του Μάρτη. Το τελευταίο τακτικό δρομολόγιο του πλοίου στις 10.00 μμ δεν έγινε ποτέ επειδή η πλοιοκτήτρια εταιρία επικαλέστηκε βλάβη. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλειφθούν οι επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και να καταλύσουν στα ξενοδοχεία της, επιβαρυνόμενοι φυσικά και το ανάλογο οικονομικό και ψυχικό κόστος, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι κανείς δεν τους εξήγησε για ποιο λόγο η εταιρία δεν έβαλε άλλο πλοίο να κάνει το δρομολόγιο.

Προκλητική αδιαφορία επέδειξε και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για να δώσει λύση στο πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τη βλάβη από τις 6.30 το απόγευμα, σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας! Μόνο μετά από πίεση των επιβατών, ο αξιωματικός υπηρεσίας παρακάλεσε ουσιαστικά (!) άνθρωπο της εταιρίας να περάσει ο κόσμος τη νύχτα σε άλλο πλοίο. Μάλιστα, σε επιβάτες που το επόμενο πρωί ζήτησαν μία βεβαίωση ότι δεν ταξίδεψαν με το συγκεκριμένο δρομολόγιο με ευθύνη της εταιρίας, η απάντηση ήταν "κάντε μια αίτηση και θα σας την... ταχυδρομήσουμε"!

Οι επιβάτες θα προχωρήσουν σε μηνύσεις, αλλά το ερώτημα παραμένει: για πόσο ακόμη οι εφοπλιστές και οι κάθε είδους επιχειρηματίες θα αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν αναλώσιμα μέσα κέρδους υπό το αδιάφορο βλέμμα των αρμόδιων αρχών και την ανοχή τους; Ποιους τελικά υπηρετούν οι λιμενικές αρχές; Το επιβατικό κοινό ή τις κάθε είδους "κοινοπραξίες";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ