Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού σε ιδιωτικό ΙΕΚ

Ενα ακόμη κρούσμα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταπάτησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σημειώθηκε χτες σε βάρος σπουδαστών ιδιωτικών σχολών, αυτή τη φορά στο Ιδιωτικό ΙΕΚ "ΑΚΤΟ".

Με το πρόσχημα της "καταπάτησης του Ιδιωτικού χώρου, ο διευθυντής του ΙΕΚ, αρνήθηκε στο Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών να πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ, που διεξάγονται από τις 23 έως τις 30 του Μάρτη και αποτελεί αναφαίρετο συνδικαλιστικό δικαίωμα. Ομως, ο εν λόγω διευθυντής δε σταμάτησε εκεί, αλλά κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν σπουδαστές του Συλλόγου στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα.

"Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές των σχολών τους προκειμένου να μην ψηφίσουν και να μη γίνουν μέλη του Συλλόγου. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι σπουδαστές στη μεγάλη πλειοψηφία τους, συμμετείχαν στις εκλογές", δήλωσε ο Σωτήρης Γκέκας,μέλος του Συλλόγου.

Η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών της "ΑΚΤΟ" - πάνω από 50% - έχουν γίνει μέλη του Συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχαν και στις εκλογές, παρά τη συνεχιζόμενη τρομοκρατία των σχολαρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη σχολάρχες κάλεσαν την αστυνομία τόσο στο ΙΙΕΚ "ΔΟΜΗ" όσο και στο "IST", χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε προσαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ