Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Πρόκληση της νοημοσύνης των κατοίκων

Η νυν - και ο πρώην - υπουργός Αιγαίου θεωρούν "ευκαιριακή κινητοποίηση" τη δραστηριότητα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τα προβλήματα υγείας στο νησί

ΧΙΟΣ (ανταπόκριση).-

"Η κοινωνία της Χίου, οι Χιώτες ιδιώτες γιατροί, ευθύνονται για την κενή θέση μόνιμου παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Χίου επί 15 χρόνια... Η κοινωνία της Χίου, έχει βολευτεί τόσα χρόνια με τους ιδιώτες γιατρούς...". Ετσι, ξεκίνησε την τοποθέτησή της η υπουργός Αιγαίου, Ελ. Παπαζώη, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τα προβλήματα Υγείας στο Νομό, που έγινε ανήμερα της 25ης Μάρτη 1998 και αμέσως μετά την παρέλαση. Δεν έκρυψε μάλιστα τη δυσαρέσκειά της, για το πανό που κρατούσαν οι γυναίκες στη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από το χώρο των επισήμων, με το ερώτημα: "Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή;". Να σημειωθεί ότι στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μετέχουν 18 φορείς του νησιού.

Ανερυθρίαστα, με τρόπο προκλητικό για τη νοημοσύνη των Χιωτών, φρόντισε να απαλλάξει πλήρως από τις πολιτικές τους ευθύνες, όχι μόνο την κυβέρνηση που εκπροσωπούσε, αλλά και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από την εξουσία.

Επιχειρηματολογώντας επανέλαβε αυτό που τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξαναγκάσει τους παιδιάτρους να καλύψουν τη θέση, η κυβέρνηση όφειλε απλά να την προκηρύξει. Αρνήθηκε, μάλιστα, να συζητήσει το θέμα ιδιαίτερων οικονομικών κινήτρων, προκειμένου να προσελκυστούν παιδίατροι από άλλα μέρη της Ελλάδας, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να δώσουμε κίνητρα σε μία μόνο ειδικότητα". Αποψη που στήριξαν ευθέως οι κ.κ. Αμύγδαλος και Βαρκάρης, μιλώντας ως νοσοκομειακοί γιατροί. Για τα ζητήματα υγείας στο Νομό, προχώρησε σε συγκρίσεις με πολλά μικρότερα νησιά, όπου η περίθαλψη παρέχεται από αγροτικούς γιατρούς...

Ενταση προκλήθηκε όταν η Ελ. Παπαζώη, αναφερόμενη στο αίτημα για αγορά ελικοπτέρου παντός καιρού, το χαρακτήρισε "μύθο", καθώς αρνήθηκε ότι υπάρχουν ελικόπτερα παντός καιρού. Υποστήριξε ότι η Χίος μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα "C-130". Με αριστοτεχνικό τρόπο συνέδεσε την αερομεταφορά ασθενών με την επέκταση του αεροδρομίου της Χίου και τους οικολόγους, που μαζί με τους άλλους φορείς υπέγραφαν το ψήφισμα... "Με κάποιο συγκεκριμένο καιρό μπορεί να υπάρχει αδυναμία μεταφοράς, εξαιτίας του μήκους του διαδρόμου..." είπε. Στοιχείο το λιγότερο πρωτάκουστο, που οφείλει η ΥΠΑ να τεκμηριώσει ή να απορρίψει.

Τα λόγια της Ελ. Παπαζώη προκάλεσαν την αντίδραση ακόμη και του κ. Παπαλιού, μέλους του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση της δογματική για το τι συμβαίνει στη Χίο. Επιπλέον, τόνισε ότι μέχρι τώρα η προκήρυξη των θέσεων έγινε αποσπασματικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ελ. Παπαζώη κινήθηκε και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αντ. Κοτσακά, στη θητεία του οποίου επίσης το Νοσοκομείο της Χίου στερούνταν μόνιμου παιδιάτρου. Χαρακτήρισε τη συσπείρωση αρκετών μαζικών φορέων γύρω από τα γνωστά αιτήματα "ευκαιριακή ενεργοποίηση πολιτών", αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι εκμεταλλεύτηκαν ένα τραγικό γεγονός... Με τα λεγόμενά του φάνηκε να προσυπογράφει την άποψη της Ελ. Παπαζώη για "τυφλές διεκδικήσεις".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κήρυξαν τον πόλεμο στους πολίτες που διαδηλώνουν! (2001-07-17 00:00:00.0)
Δε συζήτησαν για τις βόμβες ουρανίου!!! (2001-01-23 00:00:00.0)
Πρόγραμμα προεκλογικών εγκαινίων (2000-03-11 00:00:00.0)
Θάνατος παιδιού από μηνιγγίτιδα (1998-03-12 00:00:00.0)
Επικίνδυνη έξοδος (1997-02-01 00:00:00.0)
Ανευθυνοϋπεύθυνοι (1996-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ