Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πραξικοπηματικές διαδικασίες για τη ΦΕΑΠ Θεσσαλονίκης

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η ΠΑΣΠ θυμήθηκε το παρελθόν της. Μέσα από μια νέα προβοκατόρικη πράξη συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο σε βάρος του φοιτητικού κινήματος. Με αφίσες της "ανακοινώνει" στους φοιτητές πως το επόμενο συνέδριο της Φοιτητικής Ενωσης ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ) θα είναι καταστατικό. Και αυτό, όταν η ίδια, σε συνεργασία με ΔΑΠ και ΕΑΑΚ, έχει καταφέρει να αδρανοποιήσει τη ΦΕΑΠΘ, το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την τακτική της ΠΑΣΠ και σημειώνουν: "Είναι φανερό ότι η ΠΑΣΠ, βολοδέρνοντας στον κυκεώνα των εσωκομματικών της προβλημάτων, επιλέγει μέσω αυτής της "εκσυγχρονιστικής" πρότασης, να συμβάλει στην υλοποίηση των πάγιων σχεδίων της άρχουσας τάξης για τη διάλυση του φοιτητικού κινήματος. Η στην καλύτερη περίπτωση, στη μετατροπή του σε μια "εκσυγχρονισμένη" γλάστρα στο θερμοκήπιο του νέου μεσαίωνα που προετοιμάζουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι πολυεθνικές για το λαό. Σε αγαστή συνεργασία βέβαια με την Ενωση Ανεξαρτήτων και τη ΔΑΠ, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΕΑΑΚ με τη διαλυτική τους λογική (Πέρσι δήλωναν για τη διάλυση του συνεδρίου της ΕΦΕΕ ότι επιτέλους τελειώσαμε με την ΕΦΕΕ!!!).

Οι ΠΚΣ δηλώνουν ξεκάθαρα ότι το καταστατικό συνέδριο της ΦΕΑΠΘ με πραξικοπηματικές διαδικασίες δεν πρόκειται να γίνει. Για την αδράνεια και τη μισοδιάλυση της ΦΕΑΠΘ δε φταίνε οι αρχές λειτουργίας της, αλλά ο συγκεκριμένος συσχετισμός δύναμης που υπάρχει και οι λογικές ενσωμάτωσης των παρατάξεων που κυριαρχούν. Βέβαια, στο προεκλογικό παζάρι που έχει στηθεί, η ΠΑΣΠ δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Η αγωνία για την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής τα δικαιολογεί όλα. Ακόμη και την εκτροπή σε δρόμους εθνικισμού και πατριδοκαπηλίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι φοιτητές ξέρουν να ξεχωρίζουν φίλους και εχθρούς, ξέρουν ποιοι ήταν όλη τη χρονιά παρόντες στους αγώνες και ποιοι έπαιζαν ζάρια στις πλάτες των φοιτητών. Γι' αυτό και θα προσέλθουν μαζικά στις εκλογές της 1ης Απρίλη, ψηφίζοντας ενωτικά - αγωνιστικά, αναδεικνύοντας τις ΠΚΣ ως τη μόνη σταθερά ανερχόμενη δύναμη σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, συμβάλλοντας στην αντεπίθεση, στο πλευρό του λαού, για την ανατροπή του συντηρητικού μπλοκ στην παιδεία και στην κοινωνία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ