Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλημμύρα κυβερνητικής θρασύτητας

Για την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν χτες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο λόγω του "μπλακ - άουτ", δε φταίει ούτε το κράτος ούτε η κυβέρνηση! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Ανάπτυξης, υπεύθυνοι είναι οι κάτοικοι του Κρυονερίου, καθώς και το Συμβούλιο της Επικρατείας, επειδή δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή της τρίτης διπλής γραμμής, που απαιτείται για την ομαλή τροφοδοσία του συστήματος ηλεκτροδότησης... Βέβαια, κατά την κυρία υπουργό, ούτε κατά διάνοια δε φταίει η κυβερνητική και κρατική πολύχρονη αδιαφορία στο χώρο της ενέργειας, καθώς και η πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με αυτό το ανεκδιήγητο θράσος εξήλθε χτες η Β. Παπανδρέου από την έκτακτη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη,με θέμα την κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας. Μια σύσκεψη που - ας σημειωθεί - έγινε δυο ώρες αργότερα από την αρχική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι όλα βαίνουν καλώς...

Εκτός, όμως, από το θράσος της Β. Παπανδρέου, η οποία επίσης ανέφερε ότι η εξομάλυνση της κατάστασης θα άρχιζε το βράδυ και πως θα παρέμεναν περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση τη νύχτα, υπήρξε και το αντίστοιχο θράσος του υπουργού Εσωτερικών. Ο Αλ. Παπαδόπουλος εξερχόμενος της σύσκεψης υποστήριξε ότι "υπάρχει πλήρης ετοιμότητα" και πως "δε διαπιστώθηκε καμία ολιγωρία, το αντίθετο μάλιστα"... Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει, εμμέσως, ότι οι κάτοικοι των περιοχών που πλημμύρισαν, όπως και στο παρελθόν, θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι (!), αφού η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα τα οποία μείωσαν τα προβλήματα. "Το ότι δεν έχουμε εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή της Αθήνας - είπε - είναι διότι το υπό εξέλιξη πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων απέδωσε και αυτό φάνηκε"!

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σήμερα τα σχολεία θα λειτουργήσουν εφόσον το αποφασίσουν οι νομάρχες και οι δήμαρχοι της κάθε περιοχής. Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έσπευσε να ζητήσει "να αποφεύγονται οι απλουστεύσεις και η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων"...

"Γνωστό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο"!

Νωρίτερα, χτες το μεσημέρι έγινε έκτακτη σύσκεψη στη νομαρχία Αθηνών, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν νομάρχες της Αττικής και δήμαρχοι περιοχών που επλήγησαν σοβαρά από την κακοκαιρία.Στη διάρκεια της σύσκεψης εντοπίστηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα και σημειώθηκε η ανάγκη εγρήγορσης του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπισή τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε ως σημαντικά προβλήματα αυτά που παρουσιάστηκαν στη σήραγγα του Αρτεμισίου, στα Ανω Λιόσια και στη Γλυφάδα. Τα υπόλοιπα - είπε ο ίδιος με δηλώσεις του στο τέλος της σύσκεψης - "είναι αντιμετωπίσιμα και όχι ιδιαίτερα οξυμένα"! Αδραξε δε την ευκαιρία για να εξάρει τις κυβερνητικές ενέργειες στην... πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, λέγοντας πως "τα τελευταία τρία χρόνια οι σχετικές παρεμβάσεις των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων ήταν σημαντικές, με αποτέλεσμα να προκληθούν λιγότερες ζημιές από όσες θα προκαλούνταν αν ένα παρόμοιο καιρικό φαινόμενο εκδηλωνόταν πριν 3-4 χρόνια". Ετσι έκανε λόγο για "απρόβλεπτο", για την εποχή, καιρικό φαινόμενο και όσον αφορά την πλημμύρα στη Λίμνη Α. Λιοσίων είπε ότι πρόκειται για... "γνωστό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ