Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Πάνε για πτώχευση τον "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ"

Σε νέες "περιπέτειες" φαίνεται ότι οδηγούνται πάνω από 200 καταθέτες της επιχείρησης τροφίμων σούπερ μάρκετ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΜ" στη Χαλκίδα, μετά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης, για χρέη ύψους 6 εκατ. δραχμών, από την προμηθεύτρια αλλαντικών "Κάρνικα ΑΒΕΕ". Η διαδικασία αυτή, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο (η απόφαση θα εκδοθεί σε δύο μήνες) σημαίνει για τους καταθέτες - στην πλειοψηφία τους μισθοσυντήρητους - μεροκαματιάρηδες - απώλεια χρημάτων 2 δισ. δραχμές περίπου.

Με δεδομένη δε, την άρνηση της κυβέρνησης, του ΥΠΕΘΟ και της Τράπεζας της Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στους καταθέτες της μέχρι πρότινος λειτουργούσας παρατράπεζας, το σκάνδαλο "Καταναλωτής" που έχει συγκλονίσει εδώ και ένα χρόνο την πόλη της Χαλκίδας και την Εύβοια γενικότερα, αποχτάει νέες διαστάσεις.

Και τούτο γιατί, η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "απεύχεται" την όποια ανάμειξή της, αφού στη σύσταση του "Καταναλωτή", στη διαχείρισή του, στη λειτουργία του όλα τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστατούσαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό, ενώ σε όλα τα Διοικητικά του Συμβούλια συμμετείχαν "απαραίτητα" μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Γι' αυτό και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας σε Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και άλλων κομμάτων, παραπέμπει συνεχώς "στην εισαγγελική έρευνα και τα αποτελέσματά της", επισημαίνονται ταυτόχρονα ότι "μέχρι τότε δε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτε άλλο, παρά να αναμένουμε αυτές τις κυρώσεις, αυτή την εξέλιξη".

Ετσι κι αλλιώς, πάντως, πολλές μηνύσεις έχουν κατατεθεί, άλλες τόσες αιτήσεις κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων διατελεσάντων μελών στο ΔΣ του "Καταναλωτή", ενώ οι εργαζόμενοι "κυνηγάνε" ακόμα να πάρουν τα δεδουλευμένα. Υπενθυμίζεται ότι από τους ελέγχους της αρμόδιας ΔΟΥ (Εφορίας) Χαλκίδας, διαπιστώθηκε τεράστια φοροδιαφυγή ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δραχμών περίπου.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Ρ", βεβαιωμένοι φόρος και πρόστιμα που διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο, ανέρχονται μέχρι σήμερα στο ποσόν των 960 εκατ δρχ. και αφορούν τη χρονική περίοδο 1991 - 97 και ενώ έχουν κηρυχτεί ληξιπρόθεσμα, ούτε η άμεση καταβολή του 20% δε δίνεται από τον "Καταναλωτή", ούτε καν σε ρύθμιση έρχονται.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ