Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πνίγηκε ναυτεργάτης

Δυο ακόμα πλοία προσάραξαν και ένα έμεινε ακυβέρνητο

Ενας ναυτεργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι 25 κινδύνεψανσε τρία ναυτικά ατυχήματα, που σημειώθηκαν από προχτές το βράδυ.

Χτες το πρωί ανασύρθηκε νεκρός από το λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου ο 38χρονος ναύτης Σουλεϊμάν Ιμπραήμ που υπηρετούσε στο δεξαμενόπλοιο ΚΑΠ. ΧΡΗΣΤΟΣ, το οποίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρεται ότι τα αίτια του πνιγμού του άτυχου ναύτη είναι άγνωστα. Σύμφωνα, όμως, με ορισμένες μαρτυρίες ο ναυτεργάτης επιχείρησε να δέσει με επιπλέον κάβους το πλοίο, για να το ασφαλίσει και βρέθηκε στη θάλασσα, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

  • Από προχτές το βράδυ βρίσκονται σε κίνδυνο οι 10 ναυτεργάτες (4 Ελληνες και 6 Αιγύπτιοι) που αποτελούν το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου ΘΕΟΔΩΡΑ με σημαία Παναμά. Στις 10 τη νύχτα και ενώ έπλεε 7 μίλια ανοιχτά του Λεωνιδίου, έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης! Το πλοίο είχε αποπλεύσει μια μέρα πριν, δηλαδή την περασμένη Τρίτη, από το Στρατώνι φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα και αυτό, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία γνώριζε τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Κοντά στο πλοίο κατέπλευσε το ρυμουλκό ΜΑΤΣΑΣ ΣΤΑΡ,όμως μέχρι και χτες το απόγευμα δεν είχε καταφέρει να το ρυμουλκήσει λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής που επικρατεί στην περιοχή καθώς πνέουν άνεμοι που φτάνουν τα 10 μποφόρ. Το πλοίο είχε προορισμό λιμάνι της Γιουγκοσλαβίας.
  • Ενα τέταρτο νωρίτερα δηλαδή στις 9.45 το φορτηγό πλοίο ΣΠΗΛΑΙΟ με σημαία Ονδούρας, λόγω των ισχυρών ανέμων προσάραξε σε αμμώδη βυθό της θαλάσσιας περιοχής Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου και σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή. Το πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην περιοχή, είναι κενό φορτίου, ενώ επιβαίνουν σε αυτό 7 αλλοδαποί, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Στο πλοίο έχει καταπλεύσει το ρυμουλκό ΑΜΑΖΩΝ.
  • Στις 12 τα μεσάνυχτα το φορτηγό πλοίο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΙ,με σημαία Ονδούρας, προσάραξε σε αβαθή της θαλάσσιας περιοχής της Πάφου στην Κύπρο ενώ στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή θαλασσοταραχή. Ελικόπτερο παρέλαβε σώο το 8μελές πλήρωμα του πλοίου, που το αποτελούν 4 Ελληνες και 4 αλλοδαποί. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Χαλκίδα φορτωμένο με ξυλεία και είχε προορισμό τη Βηρυτό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ