Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποφάσεις για τα "μάτια του κόσμου"

Για ποιον λόγο παίρνει μια απόφαση ένα Νομαρχιακό Συμβούλιο όταν ποτέ δεν την υλοποιεί; Το ερώτημα απευθύνεται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, το οποίο στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ευρισκόμενο μπροστά στις ευθύνες του σε περίπτωση πλημμύρας, είχε εξετάσει το θέμα σε συνεδρίασή του, είχε εξακριβώσει ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος για πλημμύρες, είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για μη υλοποίηση των υποσχέσεών της και συγκεκριμένα είχε αποφασίσει: Να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου του νομάρχη και των δημάρχων - προέδρων της περιοχής, για να καταγγελθεί η καθολική ανεπάρκεια των έργων που έχουν γίνει από το κράτος για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, καθώς και το γεγονός ότι η εξαγγελία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για έργα πέντε δισ. δρχ. στην περιοχή, αυτά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Επιπλέον, μεταξύ άλλων και προκειμένου να προλάβουν τώρα ό,τι είναι δυνατόν, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ίδιοι σε προληπτικό καθαρισμό των ρεμάτων με όσα χρήματα μπορούν να διαθέσουν.

Την ευθύνη της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου είχε αποδεχτεί άμεσα τότε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Τούντας, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Θεωρώ ότι και η ευθύνη η δική μας είναι μεγάλη. Η αντίδρασή μας, ως αιρετού Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε κυβερνητικές αποφάσεις ζημιογόνες για την περιοχή ή σε κυβερνητική αδράνεια για προβλήματα της περιοχής, είναι ανύπαρκτη και πρέπει να είμαστε σίγουροι πως από τη συμπεριφορά μας σε τέτοια θέματα θα κριθούμε".

Οι πλημμύρες τότε δεν ήρθαν και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να εφαρμόσει αυτά που η ίδια αποφάσισε. Για ποιο λόγο όμως έφεραν το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο; "Για τα μάτια του κόσμου", όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της ΝΑΣ Ανατ. Αττικής, Ν. Στεφανίδης. "Ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός όσο τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δε γίνονται. Τα προβλήματα παραμένουν σε κάθε παρόμοιο με το σημερινό καιρικό φαινόμενο, αλλά δυστυχώς και η κυβέρνηση και η νομαρχία στην ουσία αδιαφορούν και οι τελευταίοι απλά όταν νιώθουν άμεσο τον κίνδυνο προσπαθούν ν' απαλλαχτούν από τις ευθύνες". Ο Ν. Στεφανίδης μάλιστα από τις 16 Δεκέμβρη του 1995 ζητούσε να έρθει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη η πλειοψηφία των νομαρχιακών συμβούλων αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του θέματος και το συζήτησε προκειμένου στην ουσία "να νίψει τας χείρας του" από τις ευθύνες που θ' αντιμετώπιζε.

Ξέχασαν άραγε ότι οι αιρετοί κρίνονται όχι μόνο από όσα κάνουν, αλλά και από όσα δεν κάνουν;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργολάβοι αποφασίζουν, οι σύμβουλοι εγκρίνουν (1999-07-30 00:00:00.0)
Υπόσχεση αγώνα (1998-10-03 00:00:00.0)
Διεκδικητικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών (1998-08-27 00:00:00.0)
"Καταψηφίστε τα εμπρηστικά νομοσχέδια" (1998-07-25 00:00:00.0)
Τώρα φοβούνται τις πλημμύρες (1998-07-14 00:00:00.0)
Να παρέμβουν οι κάτοικοι της περιοχής (1996-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ