Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι εργολάβοι αποφασίζουν, οι σύμβουλοι εγκρίνουν

Με ταχύρυθμες διαδικασίες, απαγορεύοντας κάθε συζήτηση, ενέκριναν τα καταστροφικά σχέδια για την Ολυμπιάδα. Σχοινιάς και Πάρνηθα στο στόχαστρο

Την "υπογραφή" του στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού στους πρόποδες της Πάρνηθας σε μια έκταση - μαμούθ 2.425 στρεμμάτων, έβαλε με απόφασή της η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής.

Η απόφαση, που καταψηφίστηκε μόνο από τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) και το νομαρχιακό σύμβουλο Νίκο Στεφανίδη,εγκρίνει την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αχαρνών, που προτείνει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) για την ένταξη 1.265 στρεμμάτων, αλλά και επιπλέον 1.160 στρεμμάτων, που αποφάσισε ο Δήμος Αχαρνών.

Στη συνεδρίαση, που έμοιαζε περισσότερο με σύναξη μεγαλοεργολάβων, παρά Νομαρχιακό Συμβούλιο,έγινε σαφές ότι όλα τα ολυμπιακά έργα και συγκεκριμένα το Ολυμπιακό Χωριό πρέπει να επιφέρουν κέρδη και ο μόνος δρόμος γι' αυτό είναι να παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αλλωστε η εισήγηση της νομαρχίας, που έγινε εκ μέρους του συμβούλου Γ. Καπετάνιου,είναι ενδεικτική, καθώς περιλαμβάνει προτάσεις όπως τη δημιουργία του "Αττικού Πανεπιστημίου" στο χώρο που θα ενταχθεί στο σχέδιο, πρόταση που είχε γίνει προεκλογικά από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (παράρτημα του ΣΕΒ). Επίσης όπως τονίζεται στην εισήγηση, τα κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του Διοικητικού Κέντρου των Αθηνών (υπουργεία κλπ).

Η κατάσταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο έγινε εντελώς απαράδεκτη, όταν έφτασε η ώρα της συζήτησης της περιβαλλοντικής μελέτης και του Προεδρικού Διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά - Μαραθώνα, καθώς δε δόθηκε το δικαίωμα ερωτήσεων και τοποθέτησης στον επικεφαλής της ΝΑΣ Ν. Στεφανίδη.

Με μια άνευ προηγουμένου συμπεριφορά ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χ. Αμανατίδης διέκοψε τη συνεδρίαση, φεύγοντας από το χώρο του Συμβουλίου, ενώ παρότρυνε και τους άλλους συμβούλους να κάνουν το ίδιο! Την ίδια στιγμή, ο νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Απίκος έκλεινε τα μικρόφωνα, ώστε να μην καταγραφεί στα πρακτικά η καταγγελία του Ν. Στεφανίδη ότι δε συζητήθηκε το θέμα και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

"Με τη στάση αυτή στο Συμβούλιο φάνηκε η δέσμευση του νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου προς την κυβέρνηση, προκειμένου να περάσουν οι αποφάσεις της για τα Ολυμπιακά έργα", τόνισε ο Ν. Στεφανίδης.

Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση φάνηκε η επιθυμία της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου να συζητηθούν ταχύτατα τα θέματα αυτά, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτά από το λαό της περιοχής. Παράλληλα η ΝΑΣ ζητά εδώ και καιρό να της παραδοθούν πλήρεις φάκελοι των μελετών των έργων, τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και από τη νομαρχία και τον ΟΡΣΑ, πράγμα που αποφεύγουν συστηματικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του «Ρ» (2005-08-30 00:00:00.0)
Βαφτίζουν την καταστροφή ...«Εθνικό πάρκο»! (2000-04-16 00:00:00.0)
Ψίχουλα και τσιμέντο για τους κατοίκους (1999-07-30 00:00:00.0)
"Καταψηφίστε τα εμπρηστικά νομοσχέδια" (1998-07-25 00:00:00.0)
Τώρα φοβούνται τις πλημμύρες (1998-07-14 00:00:00.0)
Αποφάσεις για τα "μάτια του κόσμου" (1998-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ