Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Νεανικός θεσμός με διεθνές κύρος

Πάνω από 60 οργανώσεις έχουν πάρει, ήδη, την πρόσκληση. Μεγάλη η ανταπόκριση

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι ένα γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για το διεθνή του αντίκτυπο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση Νεολαιών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Οι δεκάδες αντιπροσωπείες ξένων νεολαιίστικων οργανώσεων, που συμμετέχουν κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του, μεταφέρουν στις χώρες τους τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας.Είναι γεγονός ότι πουθενά στην Ευρώπη δε διοργανώνεται ένα αντίστοιχο, αμιγώς νεολαιίστικο Φεστιβάλ, που, μάλιστα, να βρίσκει τέτοια ανταπόκριση από τη νέα γενιά. Αυτό προσδίδει στην ΚΝΕ ένα ιδιαίτερο κύρος, που απορρέει, πρώτα απ' όλα, από τη δράση της και την απήχηση που έχει, τόσο στην ελληνική νεολαία, όσο και διεθνώς.

"Η σημασία και η διεθνής διάσταση του Φεστιβάλ μας, ιδιαίτερα φέτος, καθορίζεται από μια σειρά παράγοντες", λέει ο Νίκος Σερετάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ. "Είναι η πρώτη χρονιά που η ΚΝΕ έχει αναλάβει την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών και απλώνει τη δράση της, και από αυτή τη θέση, με προσανατολισμό τη διεθνή αλληλεγγύη. Επιπλέον, φέτος το Φεστιβάλ σηματοδοτεί τη συνέχεια της κοινής δράσης, που ανέπτυξαν πολλές ευρωπαϊκές νεολαίες το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιδρομή στα Βαλκάνια,με την ανακοίνωση που υπέγραψαν 12 από αυτές και τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν. Οι εκδηλώσεις του είναι αφιερωμένες στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, που πρέπει να δυναμώσει και κάτω από το πρίσμα της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερη αναφορά στα 40 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι "όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν" ".

Ηδη, η ΚΝΕ έχει καλέσει 60 νεολαιίστικες οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ. Αρκετές από αυτές έχουν ανταποκριθεί θετικά σ' αυτό το κάλεσμα και ανάμεσά τους η Ενωση Νέων Κομμουνιστών Αρμενίας,που για πρώτη φορά θα συμμετάσχει, και στην αντιπροσωπεία θα είναι επικεφαλής ο Πρώτος Γραμματέας της Σαχακιάν Σανατρούκ.

Οι ξένες οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα έχουν το δικό τους ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο της Διεθνούπολης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους χιλιάδες επισκέπτες να μιλήσουν με τους αντιπροσώπους των Νεολαιών για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν από το διεθνή χώρο. Στα πλαίσια της Διεθνούπολης, θα πραγματοποιούνται και τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ συζητήσεις και διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο, οι ξένες οργανώσεις θα έχουν μια συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, και θα τους δοθεί η δυνατότητα διμερών επαφών, τόσο με την ΚΝΕ, όσο και μεταξύ τους.

Τέλος, στις 16 και 17 Σεπτέμβρη, με την ευκαιρία της επίσκεψης των οργανώσεων για το Φεστιβάλ, η ΚΝΕ διοργανώνει διεθνές σεμινάριο, με θέμα"Η πάλη της νεολαίας για την ειρήνη και η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ". Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη διεθνή συνάντηση, μετά την εφαρμογή του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ, που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ