Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ - ΤΣΕΧΙΑΣ
Ζητούν αναστολή της απόφασης του ΔΙΚΑΤΣΑ

Το αίτημά τους για αναστολή της απόφασης του ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ, που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων στους απόφοιτους Ιατρικής της αλλοδαπής από 2 σε 7 μαθήματα, εξέφρασαν για μια ακόμα φορά οι γονείς των φοιτητών που φοιτούν σε Πανεπιστήμια των χωρών Βουλγαρίας και Τσεχίας.

Χτες το πρωί, γονείς και φοιτητές από τις αντίστοιχες χώρες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την παρέμβαση της πολιτικής του ηγεσίας, ώστε να μην ισχύσει η απόφαση, και οι εξετάσεις των αποφοίτων Ιατρικής της αλλοδαπής να διεξάγονται με το ισχύον καθεστώς.

Οπως τονίζουν σε υπόμνημα που παρέδωσαν οι γονείς, στον ειδικό γραμματέα του υπουργείου κ. Κλάδη, η απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ είναι "αυθαίρετη" και "παράνομη" και ότι αν το υπουργείο κρίνει αναγκαία οποιαδήποτε αλλαγή του ισχύοντος νόμου - ισχύει εδώ και 15 χρόνια - να γίνει με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή και εφόσον έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου, ΔΙΚΑΤΣΑ, Ιατρικών Σχολών της χώρας, Φοιτητικούς Συλλόγους του εξωτερικού και συλλόγους γονέων.

Από την πλευρά του ο κ. Κλάδης, ανέλαβε να μεταφέρει τα αιτήματα των γονιών στον υπουργό Παιδείας.

Με αντίστοιχα υπομνήματα εκφράζουν τις αντιδράσεις τους στην απόφαση του ΔΙΚΑΤΣΑ, ο Σύλλογος Γονέων Φοιτητών Βουλγαρίας Τρικάλων, και ο Ιατρικός Οδοντιατρικός Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Φιλιππούπολης Βουλγαρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ