Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

Νέα 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (2 - 3 Αυγούστου) οι γιατροί του ΙΚΑ, με βάση την απόφαση της Ολομέλειας της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠ - ΙΚΑ).

Οι γιατροί διεκδικούν: Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ που υπηρετούν στο Ιδρυμα μέχρι και 15 χρόνια. Τη ριζική αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης από το ΙΚΑ και όχι "αλλαγή ταμπέλας". Την επαναχορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, ειδικότητας, ετοιμότητας και καταβολή δεδουλευμένων (π.χ., αποδοχών, υπερωριών, εφημεριών, επιδομάτων κλπ.), αξιοκρατική στελέχωση των υγειονομικών σχηματισμών του ΙΚΑ και την εξομοίωση αποδοχών και βαθμολογίου των γιατρών του ΙΚΑ με εκείνα των γιατρών του ΕΣΥ.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της διοίκησης έχει εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Γραμματεία να κλιμακώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις αν εισαχθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο για τις μονιμοποιήσεις των 30 χιλιάδων θέσεων στο δημόσιο τομέα και δεν περιλαμβάνει τους συμβασιούχους γιατρούς ΙΚΑ, που έχουν πολλαπλάσια της 18μηνης προϋπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ