Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν την ανέγερση ιστορικού μνημείου

Την ανέγερση ιστορικού μνημείου στην τοποθεσία "Καζανάκι", στη Ν. Ιωνία Βόλου, ζητάει η Επιτροπή Αγωνιστών της ΠΕΑΕΑ Μαγνησίας,με ανακοίνωσή της. Πρόκειται για άλλο ένα μέρος όπου δεκάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.

Ομως το κράτος, για άλλη μια φορά, το μόνο που κάνει είναι να επιδεικνύει την αδιαφορία του, για το συγκεκριμένο και πολύ σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η Επιτροπή Αγωνιστών κάνει έκκληση προς όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες του Νομού Μαγνησίας να ενισχύσουν την προσπάθειά της για την ανέγερση του ιστορικού μνημείου.

"Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που ζήσαμε αυτή την περίοδο του αλληλοσπαραγμού του λαού μας, θεωρούμε ιερή υποχρέωσή μας την ανέγερση ενός μνημείου στο χώρο αυτό, ένδειξη μνήμης και παραδειγματισμού στις νέες γενιές, το πόσο καταστροφικές συνέπειες φέρνει ένας αδελφοκτόνος σπαραγμός ενός Εθνους".

Η Επιτροπή καλεί τους συγγενείς και τους γνωστούς των δολοφονηθέντων να προσκομίσουν ό,τι στοιχείο έχουν ή γνωρίζουν σχετικά με την εκτέλεσή τους, στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (οδός Σκενδεράνη 2, 2ος όροφος). Οσο για εκείνους που θέλουν να προσφέρουν υλική βοήθεια για να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του ιερού σκοπού, την ανέγερση του μνημείου, η Επιτροπή Αγωνιστών έχει ανοίξει για αυτό το σκοπό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, στο υποκατάστημα Βόλου, με αριθμό: 20171650052.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ