Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Στον αφανισμό οδηγούνται οι βερικοκοπαραγωγοί

Με οικονομική καταστροφή απειλούνται οι βερικοκοπαραγωγοί του Ν. Κορινθίας που, εξ αιτίας των εκβιασμών των εξαγωγέων, βιομηχάνων και εμπόρων, αλλά και της φθαρτότητας του προϊόντος, αναγκάστηκαν να διαθέσουν τη φετινή παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα. Το πρόβλημα αυτό επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Αποστόλης Τασούλας.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, οι βερικοκοπαραγωγοί της Ανατολικής Κορινθίας - και συγκεκριμένα των περιοχών Χιλιομοδίου, Κλένιας, Αγ. Βασιλείου, Αθικίων, Κουταλά, Στεφανίου - έδωσαν 4.000 τόνους βερίκοκα στην απόσυρση και 4.000 τόνους στη βιομηχανία πούλπας (δηλαδή το 46% της συνολικής παραγωγής τους), με τιμές από 55 έως 38 δραχμές/κιλό, ενώ οι τιμές της εξαγωγής και της κομπόστας κυμάνθηκαν από 60 έως 75 δραχμές/κιλό.Επειδή η κατάσταση αυτή οδηγεί τους βερικοκοπαραγωγούς του Ν. Κορινθίας σε εγκατάλειψη της καλλιέργειας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας εάν προτίθεται:

  • Να τους ενισχύσει οικονομικά, με εθνική επιδότηση, ώστε να διαμορφωθεί τελικά ικανοποιητικό εισόδημα, που θα τους επιτρέψει τη συνέχιση της καλλιεργητικής προσπάθειας.
  • Να προχωρήσει στο πάγωμα ή την ευνοϊκή ρύθμιση των καλλιεργητικών δανείων, που φέτος έχουν πάρει από την ΑΤΕ.
  • Να πάρει μέτρα γενικότερου χαρακτήρα, για την προστασία των παραγωγών από την ασυδοσία των εξαγωγέων, βιομηχάνων και εμπόρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ