Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΧΙ στην αποδιάρθρωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών

Συνάντηση της διοίκησης της ΠΕΚΔΥ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Την έντονη διαφωνία της στην πρόθεση του υπουργού Γεωργίας να αποδιαρθρώσει την Κτηνιατρική Υπηρεσία, στα πλαίσια του νέου οργανισμού του υπουργείου, εξέφρασε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ", σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ την περασμένη Τρίτη.

Η διοίκηση της ΠΕΚΔΥ επισήμανε ότι η αποδιάρθρωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην κτηνοτροφία, γιατί υποβαθμίζεται η προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τις διάφορες ασθένειες. Το ίδιο ισχύει και για το καταναλωτικό κοινό γιατί δε θα υπάρχει ενιαίος και ολοκληρωμένος έλεγχος σε όλα τα στάδια της αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, καθώς και για τους κτηνιάτρους γιατί υποβαθμίζεται ο ρόλος τους.

Παράλληλα με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, η διοίκηση της ΠΕΚΔΥ αναφέρθηκε και στα άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνίατροι του δημοσίου. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των υπηρεσιών στα πλαίσια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διοίκησης και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, με το ασφαλιστικό, τις απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές και τη σκόπιμη καθυστέρηση της κυβέρνησης να ψηφίσει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο για να μπορούν οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με το δημόσιο.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αντίθεση της ΠΕΚΔΥ στην ουσιαστική διάλυση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και επισήμανε ότι και η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια την κυβέρνησης να μειώσει πολύπλευρα τη στήριξη της κτηνοτροφίας και των κτηνοτρόφων και να ανοίξει το δρόμο στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε βάρος και της προστασίας των καταναλωτών. Τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά και στους κτηνοτρόφους και στο καταναλωτικό κοινό και πως ο αγώνας των κτηνιάτρων για να μην υλοποιηθεί ο στόχος του υπουργού Γεωργίας θα είναι πιο αποτελεσματικός, αν έγκαιρα ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές και δημιουργηθεί κοινό μέτωπο πάλης.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ θεώρησε δίκαια τα αιτήματα των κτηνιάτρων, που αφορούν στις αποδοχές, στο ασφαλιστικό, στο νέο οργανισμό, στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και στο δικαίωμα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επισήμανε ότι παρόμοια προβλήματα απασχολούν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και γι' αυτό είναι επιβεβλημένος ο αγωνιστικός συντονισμός όλων των εργαζομένων στο δημόσιο. Δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ τόσο στα πλαίσια της Βουλής όσο και έξω από τη Βουλή θα στηρίξει τους αγώνες των κτηνιάτρων για να μη διαλυθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία και για να αναβαθμιστεί πολύπλευρα ο ρόλος τους στην κτηνοτροφία και τον έλεγχο των τροφίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ