Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Διχάζει το επίδομα κινήτρων απόδοσης

Το επίδομα της παροχής των κινήτρων απόδοσης διχάζει τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν τέσσερες σύλλογοι πτυχιούχων δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών "περί αναμόρφωσης του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων", που καθιερώνει μηνιαίο χρηματικό ποσό, το οποίο αντικαθιστά όλα τα επιμέρους πριμ παραγωγικότητας με πληθώρα διατάξεων. Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά της εξομοίωσής τους με τους μη πτυχιούχους δικαστικούς υπαλλήλους ως προς την παροχή του κινήτρου απόδοσης.

Το ποσό του κινήτρου απόδοσης, σύμφωνα με το νόμο, βαρύνει τους οικείους λογαριασμούς από τους οποίους καταβάλλονταν τα καταργούμενα επιδόματα, ενώ τα τυχόν απομένοντα υπέρ των δικαιούχων από τον εν λόγω λογαριασμό ρυθμίζονται είτε με πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου, είτε με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Οι τέσσερις σύλλογοι των δικαστικών υπαλλήλων υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι η κοινή υπουργική απόφαση παραβιάζει το νόμο, γιατί οδηγεί στη χειροτέρευση του ίδιου συνολικού ποσού σε όλες αδιακρίτως τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων, προκαλεί υπηρεσιακή βλάβη σε βάρος των πτυχιούχων δικαστικών υπαλλήλων και καθιερώνει εντέχνως την εξομοίωση των δικαστικών υπαλλήλων ανεξαρτήτως πτυχίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ