Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πείτε ΟΧΙ στους διαχειριστές

"Ποιος από σας έχει πάει μετά τα... έργα ανάπλασης στην Ερμού να ψωνίσει;",ρώτησε χτες τους εργαζόμενους στο μετρό, με τους οποίους συναντήθηκε στο εργοτάξιο των Σεπολίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.Και έδειξε έτσι με εύγλωττο τρόπο - η απάντηση που πήρε ήταν "κανένας" - πως ό,τι ετοιμάζεται στην Αθήνα, δε γίνεται για τους ανθρώπους που κατοικούν και εργάζονται στην πόλη. Αλλά ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε χώρο δράσης του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου και των υψηλών εισοδημάτων, που θα... κλείνουν δουλιές και θα διασκεδάζουν σε ένα λαμπρό και ακριβό κέντρο, την ώρα που οι γειτονιές θα μετατρέπονται σε σκοτεινά, εγκαταλειμμένα υπνωτήρια, όπου θα στοιβάζονται οι... απασχολήσιμοι.

Μόνο που την Ερμού, όπως έγινε, δεν τη θέλει μόνο ο σημερινός δήμαρχος αλλά και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, η κυβέρνηση και η υποψήφιά της για το Δήμο της Αθήνας. Γι' αυτό και η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα", όπως εξήγησε ο Λεων. Αυδής στους εργαζόμενους του μετρό, δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός μετώπου που θα έχει στόχο τον σημερινό δήμαρχο. Θέλει ένα μέτωπο που θα έχει στόχο να αγωνιστεί για να αλλάξει η γενικότερη κατάσταση, που θα πει τέλος στους διαχειριστές, θα φωνάξει "ΟΧΙ σε όλους τους Αβραμόπουλους".

Σε αυτό το πλαίσιο ο Λεων. Αυδής ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού για την πόλη και τους κατοίκους της, σημειώνοντας ότι η "Συμπαράταξη" διακρίνεται από τους άλλους συνδυασμούς ακριβώς γιατί προασπίζει διαφορετικά από αυτούς συμφέροντα και είναι ακριβώς ο μοναδικός συνδυασμός που λέει καθαρά και με ποια συμφέροντα τάσσεται. Αυτά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όσων δέχονται τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής κυβερνητικής και δημοτικής πολιτικής, όποιος κι αν είναι ο... Αβραμόπουλος, που την εκφράζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ