Τετάρτη 7 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ
Με το λαό και την επόμενη τετραετία!

Συγκέντρωση της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" στον Καρέα. Είναι ανάγκη να ανανεωθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη στην υπάρχουσα Δημοτική Αρχή, επισήμανε ο δήμαρχος και ξανά υποψήφιος της Κίνησης

Στο "μπαλκόνι" του Βύρωνα, τη συνοικία του Καρέα, βρέθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, ο δήμαρχος και υποψήφιος της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" Νίκος Ρογκάκος.Της ομιλίας του δημάρχου προς τους συγκεντρωμένους δημότες, προηγήθηκαν χαιρετισμοί των δύο Καρεωτών υποψηφίων, Γρηγόρη Πετρόπουλου και Γιάννη Σταθόπουλου,οι οποίοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της ανανέωσης της λαϊκής εμπιστοσύνης στην υπάρχουσα Δημοτική Αρχή, μια αναγκαιότητα που αναδύεται μέσα από το ίδιο το έργο της.

Παίρνοντας το λόγο, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα και στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στη συνοικία του Καρέα, μια συνοικία "που χρήζει ιδιαίτερης παρέμβασης, εξαιτίας της απόστασης που τη χωρίζει από τις υπόλοιπες γειτονιές του δήμου". Ο Νίκος Ρογκάκος δεν περιορίστηκε, μόνο, στα βασικά έργα υποδομής που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην περιοχή, όπως είναι η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, η βελτίωση του συνόλου σχεδόν του οδικού δικτύου της συνοικίας και η διαμόρφωση ελεύθερων χώρων και πλατειών, αλλά αναφέρθηκε και στα περαιτέρω σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η εγκατάσταση Γραφείου Δημοτών στη συνοικία που είναι απομακρυσμένη από το κέντρο του Βύρωνα, η διευκόλυνση της μεταφοράς των κατοίκων της με τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας (της οποίας ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη δεσμευτεί συγκεκριμένα οικόπεδα στον Καρέα και έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσής τους, προκειμένου να κατασκευαστούν χώροι άθλησης, παιδότοποι, υπόγεια πάρκινγκ, αλλά και ελεύθεροι χώροι περιπάτου, πλατείες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο τροχαίο ατύχημα με τους μικρούς μαθητές, που συνέβη στον Καρέα, και υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει, επανειλημμένως, ζητήσει από το ΥΠΕΧΩΔΕ να τοποθετήσει φωτεινούς σηματοδότες στον Καρέα, καθώς η λεωφόρος Κατεχάκη είναι από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αφήσει σε αναμονή την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, μην αναλαμβάνοντας ουδέποτε τις ευθύνες του.

Ο Νίκος Ρογκάκος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα της δασοπυρόσβεσης, αλλά και στη διάνοιξη της περιφερειακής λεωφόρου μέσα από το βουνό του Υμηττού. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού και υπογράμμισε ότι η συμβολή των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης του Δήμου Βύρωνα, αλλά και η αγορά του νέου εξοπλισμού τους, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σωτηρία του δάσους του Καρέα παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των επιτήδειων εμπρηστών. Επανέλαβε, δε, την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διάνοιξη της περιφερειακής του Υμηττού, υπογραμμίζοντας το τεράστιο οικολογικό κόστος για την όλη περιοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από μια Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική και αγωνιστική στο πλευρό των δημοτών και κατέστησε σαφές ότι η "Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση" δεν είναι ένα "εκλογικό κατασκεύασμα", αλλά θα παλέψει τις προτάσεις της, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η φτωχολογιά δεν έχει ανάγκη από μεσάζοντες» (2006-03-03 00:00:00.0)
Ο Ν. Ρογκάκος υπηρετεί ένα λαϊκό θεσμό (2002-10-12 00:00:00.0)
Με Ν. Ρογκάκο για νέα τετραετία (2002-04-24 00:00:00.0)
Νίκησε το ψηφοδέλτιο του αγώνα (1998-10-12 00:00:00.0)
Υποχρέωσή μας η επιθυμία του λαού (1998-10-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ