Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Υποχρέωσή μας η επιθυμία του λαού

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του βυρωνιώτικου λαού στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης". Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι στον Νίκο Ρογκάκο

Η δημοτική μας αρχή θεωρεί ύψιστη υποχρέωσή της να αφουγκράζεται το βυρωνιώτικο λαό και να βρίσκεται στο πλευρό του για την επίλυση των προβλημάτων του. Με βάση αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία, κύλησαν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Ο κάθε δημότης θα πρέπει, λοιπόν, να ενημερωθεί, να κρίνει και να αποφασίσει, με βάση την πράξη, την πραγματικότητα και όχι τα λόγια και τις υποσχέσεις.

Μ' αυτήν τη σαφή τοποθέτηση, ο δήμαρχος Βύρωνα και επικεφαλής της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" (ΕΠΔΚ), Νίκος Ρογκάκος,άρχισε την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της χτεσινής κεντρικής συγκέντρωσης που έγινε στην πλατεία Ταπητουργείου,στην καρδιά του Βύρωνα, και σηματοδότησε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση.

Η προσέλευση του λαού του Βύρωνα στη χτεσινή συγκέντρωση ήταν εντυπωσιακή, όπως ιδιαίτερα θερμή ήταν και η υποδοχή του δημάρχου. Πριν την ομιλία του Νίκου Ρογκάκου, στο βήμα ανέβηκε ο Βασίλης Γεωργούτσος,αδελφός του εκλιπόντος επίτιμου δημάρχου Βύρωνα Αχιλλέα Γεωργούτσου,ο οποίος κάλεσε το βυρωνιώτικο λαό να υποστηρίξει την προσπάθεια αναβάθμισης του Βύρωνα, που ξεκίνησε με την προηγούμενη τετραετία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς σε συγκεκριμένα έργα υποδομής, αλλά και κοινωνικού προσανατολισμού, που υλοποιήθηκαν κατά την τετραετία της δημαρχίας του και υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν με κριτήριο τον άνθρωπο και όχι τις κομματικές ταυτότητες.

Χαρακτηριστικά δείγματα της πολιτικής της, μέχρι σήμερα, δημοτικής αρχής, ήταν η απόφαση φύλαξης των σχολείων του δήμου, η ίδρυση Δημοτικού Πολυιατρείου, η ενίσχυση των ΚΑΠΗ. Σκοπός της δημοτικής αρχής, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος, ήταν να ικανοποιήσει πάγια σχετικά αιτήματα της βυρωνιώτικης κοινωνίας, ενώ, παράλληλα, η προσπάθεια αυτή στόχευε και στην αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου της ανεργίας, που είναι ιδιαίτερα έντονο σε ένα λαϊκό δήμο, όπως ο Βύρωνας.

Εκτενείς, όμως, ήταν και οι αναφορές στο μεγάλο έργο υποδομής που υλοποιήθηκε στο Βύρωνα (κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, βελτίωση του μεγαλύτερου μέρους του οδικού δικτύου, ανακατασκευή των πλατειών, κατασκευή όσο το δυνατόν περισσότερων μικρών ή μεγάλων χώρων πρασίνου, μέτρα προστασίας του δάσους του Υμηττού, απαλλοτρίωση σειράς οικοπέδων και κτιρίων, προκειμένου να δημιουργηθούν πολιτιστικά κέντρα, αλλά και χώροι αναψυχής και περιπάτου).

Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας

Ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Ρογκάκος, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι αυτή η δημοτική αρχή θα εντείνει τις προσπάθειές της στην κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών του δήμου, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Ομως, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί το ρόλο του διαχειριστή, του φερέφωνου, αλλά και του αποδιοπομπαίου τράγου της λαϊκής αγανάκτησης, όπως προωθείται από την κεντρική εξουσία, με την ανάληψη αρμοδιοτήτων, που δε συνοδεύονται από την ανάλογη παροχή χρηματοδότησης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους παιδικούς σταθμούς, των οποίων η επιμέλεια μεταφέρθηκε σε ορισμένους δήμους χωρίς ανάλογη στήριξη, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν και να υποχρεώσουν σε καταβολή χρημάτων τους δημότες.

Συνεχίζοντας, δε, ο υποψήφιος δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι η ΕΠΔΚ, ως δημοτική αρχή, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει όλο το λαό του Βύρωνα, όπως φαίνεται και μέσα από το ψηφοδέλτιό της, αγωνιζόμενη ενάντια στην πολιτική οικονομικής ασφυξίας που ακολουθεί απέναντι στην ΤΑ η κυβέρνηση, υπερασπιζόμενη τις λαϊκές κατακτήσεις και κάνοντας έργο, χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις, όπως ακριβώς έπραξε μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ρογκάκος επανέλαβε ότι στόχος της ΕΠΔΚ είναι μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, απαιτητική, που θα τίθεται επικεφαλής των αγώνων για την υπεράσπιση των κεκτημένων των εργαζομένων και θα παλεύει μαζί τους για τα δικαιώματά τους, που δε θα πάψει ποτέ να θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τον άνθρωπο, χωρίς περιθωριοποιήσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό είναι το όραμα για την επόμενη τετραετία, αυτός ήταν και ο στόχος για την τετραετία που φθάνει στο τέλος της και υπηρετήθηκε με συνέπεια και επιμονή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα η κόρη και τα εγγόνια του εκλιπόντος Δημήτρη Νικολαϊδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ