Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΣΧΑΤΟ
Κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα

Ομιλία του υποψήφιο δημάρχου Μοσχάτου Σταύρου Πουντίδη, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας"

"Τα μεγάλα προβλήματα της πόλης δε λύνονται χωρίς ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και τους εκφραστές της όλων των αποχρώσεων. Μας ξέρετε καλά και είστε σίγουροι ότι θα αντισταθούμε στα μεγάλα συμφέροντα που χτυπούν την πόρτα της πόλης μας για να την καταστρέψουν. Στηριχτείτε στην πολιτική μας συνέπεια και στους αγώνες που έχουμε δώσει μαζί σας 23 χρόνια τώρα". Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε προχτές το βράδυ στους Μοσχατιώτες ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου Σταύρος Πουντίδης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας".

Ο Στ. Πουντίδης, ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός της χώρας, αλλά και ιδιαίτερα στα προβλήματα της περιοχής. "Αποφάσισαν - τόνισε - να μας κάνουν "ανεξάρτητους", γιατί με τους κρατικούς πόρους είμαστε εξαρτημένοι. Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να μας κάνουν το μακρύ τους χέρι στην τσέπη των δημοτών". Κατήγγειλε ότι καμία δημοτική κίνηση δεν απαιτεί τα λεφτά που χρωστά το κράτος στο Μοσχάτο και τα οποία ανέρχονται σε 2 δισεκατομμύρια 900 εκατομμύρια δραχμές, ενώ ο σημερινός δήμαρχος τα έχει ξεχάσει. Ο Στ. Πουντίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο δημοτικό ωδείο οι μαθητές πληρώνουν "συμβολικά" 15.000 δραχμές το μήνα. Σ' ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, παραχώρησαν τις αρμοδιότητές τους στο δήμο, χωρίς να δώσουν τα λεφτά που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.

"Αυτό που μπορώ να σας πω - συνέχισε - για τους άλλους υποψήφιους είναι ότι συμφωνούν απόλυτα στην αντίληψη ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σήμερα πρέπει να είναι διαχειριστικός, να είναι απλά πιστός υπηρέτης των κυβερνήσεων και των μεγάλων συμφερόντων. Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την ώρα που θα φτάνετε στην κάλπη είναι ότι έπαιξαν μαζί σας, σας κοροϊδεύουν γι' αυτό και πρέπει να τους τιμωρήσετε".

"Μιλούν όλοι για έργα - υπογράμμισε στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος - ωστόσο, υπάρχουν καλά και κακά έργα. Κακό είναι το έργο που θέλει να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή στον Κηφισό. Κακό είναι και το έργο που θέλουν να κάνουν στην παραλία. Μην τρώτε τα παραμύθια τους και τις ψεύτικες υποσχέσεις που σας δίνουν. Η κοινωνία υποφέρει και αυτοί κάνουν εγκαίνια - "φιέστες" όπως ο κ. Παπαντώνης με τεράστιες οθόνες και ηχεία. Εμείς δε θα σας τάξουμε ότι θα βάλουμε τα παιδιά σας σε δουλιά. Εμείς, όπως χρόνια τώρα κάνουμε, θα αγωνιστούμε μαζί σας για ένα καλύτερο αύριο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ