Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ
Παντελής η έλλειψη σχεδιασμού από το υπουργείο Παιδείας

Σε 2.107 ανέρχονται τα κενά σε δασκάλους, 600 σε νηπιαγωγούς και 174 σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, τονίζει η ΔΟΕ και καταγγέλλει ότι η πολιτική ηγεσία δεν επέτρεψε να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αντίθετα έκανε 947 ρουσφετολογικές αποσπάσεις στα ΙΕΚ

Στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού και υφυπουργού Παιδείας, οι οποίοι παρουσίασαν τους γονείς και τους μαθητές, που αντιδρούν στις συμπτύξεις τμημάτων, ως "υποκινούμενους", αλλά και ως αναγκαιότητα την εφαρμογή του μέτρου των συμπτύξεων, απαντά με ανακοίνωση το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Τα πολλά κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ), όπως αναφέρει η ΔΟΕ στην ανακοίνωση, οφείλονται "στην παντελή έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας", με αποτέλεσμα σε άλλες περιοχές να υπάρχει πλεόνασμα εκπαιδευτικών (π.χ. Πειραιάς, Αχαϊα) και σε άλλες τεράστιες ελλείψεις (π.χ. Ανατολική Αττική, Β ΑΘήνας, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο κλπ.). "Οπως φαίνεται, από τα στοιχεία που το ίδιο το υπουργείο κατέθεσε στο ΚΥΣΠΕ, προκειμένου να γίνουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.107 κενά σε δασκάλους, 600 σε νηπιαγωγούς και 174 σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.Παρά το γεγονός αυτό, η πολιτική ηγεσία δεν επέτρεψε να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ από το ΚΥΣΠΕ, ενώ η ίδια έκανε 947 ρουσφετολογικές αποσπάσεις στα ΙΕΚ", επισημαίνει η ΔΟΕ.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας πως οι παιδαγωγικοί λόγοι επιβάλλουν τις συμπτύξεις των τμημάτων, η ΔΟΕ σημειώνει: "Δε χρειάζεται πραγματικά κανένα σχολιασμό η "επιστημονική" άποψη του υφυπουργού Παιδείας", όταν "είναι γνωστό ότι στα σχολεία της χώρας μας φοιτούν πολλοί αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι δε γνωρίζουν καν την ελληνική γλώσσα. Πώς, αλήθεια, θα μπορέσει ο εκπαιδευτικός να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του όταν σε ένα τμήμα των 30 μαθητών οι μισοί είναι αλλοδαποί; Ποιος, αλήθεια, "σοφός" σύμβουλος έδωσε αυτή την "επιστημονική" άποψη στον υφυπουργό; Η αλήθεια είναι ότι οι συμπτύξεις γίνονται επειδή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε 2.000 λιγότερο προσωπικό από πέρσι (μόνιμους και αναπληρωτές) και ταυτόχρονα έχουμε εξαγγελία λειτουργίας 1.000 ολοήμερων δημοτικών σχολείων χωρίς να γίνουν αντίστοιχοι διορισμοί", σχολιάζει η ΔΟΕ.

"Για μας δεν υπάρχουν υποκινητές κινητοποιήσεων", τονίζει η ΔΟΕ απαντώντας στις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας για να συνεχίσει: "Αυτοί που υποκινούν τις κινητοποιήσεις είναι τα ίδια τα προβλήματα, οι σοβαρότατες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, σε κτίρια και σε υλικοτεχνική υποδομή και όχι οι εκπαιδευτικοί ή οι γονείς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ