Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Συγκέντρωση - πρόκριμα για την Κυριακή

Μεγαλειώδης η χτεσινή συγκέντρωση της "Συμπαράταξης για το Ελληνικό". "Θα συνεχίσουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής", επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης

"Ερχονται πολύ δύσκολοι καιροί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο με σκληρό αγώνα θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε αυτά που έχουμε κατακτήσει στο δήμο μας, να σώσουμε την παραλία και το αεροδρόμιο, να κάνουμε ακόμα καλύτερο το Ελληνικό, την πόλη μας".

Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για το Ελληνικό", Χρήστος Κορτζίδης, κάλεσε χτες βράδυ στη μεγαλειώδη κεντρική συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, το λαό της πόλης να συστρατευτεί, ώστε να αναδειχτεί νικητής μετά τις εκλογές, με την παράταξη που για 24 χρόνια διοίκησε το δήμο με τον Κώστα Κορτζίδη και "έχοντας σαν γνώμονα, όπως δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος, το συμφέρον του λαού".

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο νυν δήμαρχος Κώστας Κορτζίδης και ο Κ. Σαραφίδης,επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ελληνικού" που συμμετέχει στη "Συμπαράταξη".

"Μαζί, τόνισε στην ομιλία του ο Χρ. Κορτζίδης, θα συνεχίσουμε τον αγώνα της σημερινής δημοτικής αρχής και θα παλέψουμε για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και για να μείνει η παραλία και το αεροδρόμιο στο λαό του Λεκανοπεδίου. Οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι για την ΤΑ. Με την ψήφο σας θα δώσουμε μαζί την πάλη για να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον κοινωνικό και διεκδικητικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει".

"Ποτέ δε βάλαμε το χέρι στην τσέπη του δημότη και ούτε θα το κάνουμε", υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης."Συνειδητά διατηρούμε τα δημοτικά τέλη από τα χαμηλότερα στην Αττική. Δεν πρόκειται να επιβάλουμε νέους φόρους και τέλη και είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση των δραστηριοτήτων της ΤΑ. Τον δημότη δε θα τον αντιμετωπίσουμε ποτέ σαν πελάτη. Αυτή είναι και η πρώτη διαφορά με τις άλλες παρατάξεις. Η δεύτερη αφορά στην παραλία και το αεροδρόμιο. Ο φιλοκυβερνητικός υποψήφιος ψηφίζει, η χρηματοδότηση των έργων στην παραλία να γίνει από δημόσιους πόρους και από την άλλη λέει ότι αποδέχεται και το ρόλο των ιδιωτών στο βαθμό που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα λαϊκά συμφέροντα. Με φιλοκυβερνητικό δήμαρχο οι χώροι της παραλίας και του αεροδρομίου είναι χαμένοι".

Ο Χρ. Κορτζίδης αναφέρθηκε ακόμα στην αγωνιστική στάση που πρέπει να έχει μια δημοτική αρχή απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας πως με φιλοκυβερνητικό δήμαρχο μπορεί να δοθεί κάποιο κονδύλι επιπλέον από αυτά που στο σύνολο κλέβει από την ΤΑ, αλλά θα δοθούν ανταλλάγματα, όπως π. χ. η διακριτική ανοχή στο ξεπούλημα της παραλίας. "Εμείς, τόνισε, δεν αντλούμε τη δύναμή μας από το κυβερνητικό κόμμα. Οποιος το κάνει συμπεριφέρεται ανάλογα. Δε νιώθει και τόση υποχρέωση απέναντι στο λαό γιατί από αλλού αντλεί την εξουσία. Για μας, όμως, η δύναμή μας είστε εσείς. Η δική σας εμπιστοσύνη ότι δε θα κοιτάξουμε το ατομικό μας συμφέρον, αλλά το συλλογικό".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνένοχοι στην εμπορευματοποίηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ(2007-05-23 00:00:00.0)
Εκστρατεία για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού(2000-07-08 00:00:00.0)
Δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν!(1998-10-17 00:00:00.0)
Τρέχουν αλλά...(1998-10-15 00:00:00.0)
Ψηφίζοντας Κορτζίδη, ψηφίζεις όχι στην καταστροφή!(1998-10-06 00:00:00.0)
Πρόταση σωτηρίας της παραλίας(1998-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ