• Ανάγκη πρωταρχικής σημασίας για το Δήμο το "μαύρισμα" της σημερινής φορομπηχτικής αρχής
  • Συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις πάλης για τα λαϊκά στρώματα
  • - Για τα προβλήματα της Αγίας Βαρβάρας, τη δράση της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας, μας μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης.Η πόλη μας, λέει... - 1998-10-10 00:00:00.0"/>
  • Ανάγκη πρωταρχικής σημασίας για το Δήμο το "μαύρισμα" της σημερινής φορομπηχτικής αρχής
  • Συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις πάλης για τα λαϊκά στρώματα
  • - Για τα προβλήματα της Αγίας Βαρβάρας, τη δράση της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας, μας μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης.Η πόλη μας, λέει... - 1998-10-10 00:00:00.0" /> Ο πολίτης στο κέντρο της προσοχής | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 18
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
    Ο πολίτης στο κέντρο της προσοχής
    • Μιλά στο "Ρ" ο επικεφαλής της Παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης
    • Ανάγκη πρωταρχικής σημασίας για το Δήμο το "μαύρισμα" της σημερινής φορομπηχτικής αρχής
    • Συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις πάλης για τα λαϊκά στρώματα

    Για τα προβλήματα της Αγίας Βαρβάρας, τη δράση της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τις προτάσεις της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", μας μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραβασίλης."Η πόλη μας, λέει, είναι ενταγμένη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, άρα δε θα μπορούσε παρά να αντιμετωπίζει προβλήματα κοινά με άλλους δήμους. Κυκλοφοριακό, έλλειψη πρασίνου, νέφος. Σαν αναπόσπαστο κομμάτι της Δυτικής Αττικής αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, μια και η Δυτική Αττική γενικά πλήττεται πιο έντονα από την υποβάθμιση. Η Αγία Βαρβάρα δέχεται τις συνέπειες και της αντιλαϊκής πολιτικής, που εκφράζονται στην παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας".

    Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας, που πέρασε καταλογίζει στην απερχόμενη δημοτική αρχή ότι: "Μετέτρεψε το δήμο σε έναν φορομπηχτικό μηχανισμό. Χαρακτηρίστηκε από αδιαφάνεια. Συγκεντρώθηκαν οι εξουσίες στα χέρια του δημάρχου. Κατάργησε τη διαπαραταξιακή επιτροπή. Δεν έκανε κανένα έργο πνοής. Και σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάμε ότι στο κέντρο της προσοχής του δήμου πρέπει να είναι ο λαός. Οσο πράσινο κι αν του προσφέρεις, αν ο λαός πεινάει δε θα είναι αξιοπρεπής και ευτυχισμένος και η δημοτική αρχή που δε θα έχει αγωνιστεί για το βιοτικό επίπεδό του θα είναι μια αποτυχημένη δημοτική αρχή, όπως είναι η σημερινή".

    Η συμμετοχή και η δημοκρατία στα δημοτικά δρώμενα είναι ένα θέμα που έντονα απασχολεί τη "Δημοκρατική Συνεργασία" και για το οποίο ο Ν. Καραβασίλης, τονίζει: "Παλεύουμε για την αποκατάσταση της συμμετοχής και της δημοκρατίας στα δημοτικά δρώμενα. Το πρόγραμμά μας στηρίζεται πάνω απ' όλα στην κινητοποίηση των πολιτών, στη συσπείρωσή τους, στην κοινή διεκδίκηση. Ετσι, θα παλέψουμε για θεσμοθετημένους τρόπους συμμετοχής των πολιτών, αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, των παρατάξεων και των μαζικών φορέων, για δήμο ανοιχτό σε όλους τους δημότες, για εφαρμογή της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα. Αυτά αγνοήθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή".

    Ετσι, μαζί με τους δημότες η "Δημοκρατική Συνεργασία", όπως σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, θα διεκδικήσει: Κατοχύρωση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, διπλασιασμό του 2,5% για την ΤΑ από τον προϋπολογισμό. Επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων από το κράτος. Στην Αγία Βαρβάρα για παράδειγμα χρωστάνε 3,5 δισ. δραχμές, δάνεια άτοκα ή χαμηλότοκα, μείωση δημοτικών τελών, κατάργηση του ΤΑΠ, κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων που υποκαθιστούν το ρόλο του δήμου κ.ά.

    Ανάσα ποιότητας

    Αναφερόμενος σε ορισμένους από τους άμεσους στόχους πάλης, που συνδέονται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ο υποψήφιος δήμαρχος σημειώνει: "Υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν ανάσα στην πόλη, όπως το όρος Αιγάλεω, το Κακοσούλι, τα Ριμινίτικα, η Αποστολική Διακονία, το Δρομοκαϊτειο, η Αγία Μαρίνα, το Γ νεκροταφείο. Πρέπει να γίνουν έργα όπως αθλητικό - πολιτιστικό κέντρο στη θέση νταμάρια, προστασία και ανάπλαση του βουνού, ένταξη στο σχέδιο πόλης των αυθαιρέτων στο Κακοσούλι, αθλητικό κέντρο στα Ριμινίτικα, αναπλάσεις και παιδικές χαρές, κατασκευή κολυμβητηρίου, διανοίξεις οδών, ανάπλαση του χώρου του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, σύνδεση του βουνού με τον κεντρικό ιστό της πόλης, δημιουργία δικτύων πεζοδρόμων, αντιπλημμυρικά έργα. Ακόμα, να υπογειοποιηθούν οι πυλώνες της ΔΕΗ, να εφαρμοστεί μελέτη για τη λύση του κυκλοφοριακού, σειρά μέτρων για καθαρή πόλη κ.ά.".

    Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" έχουν η νεολαία, οι γυναίκες, η τρίτη ηλικία, οι Τσιγγάνοι, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η υγεία - πρόνοια κ.ά. Ο συνδυασμός προτείνει τη δημιουργία "Κέντρου Μελέτης Τσιγγάνικης Φυλής", το οποίο θα ασχολείται με τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τη μουσική, τις τέχνες γενικότερα της φυλής, ενώ, παράλληλα θα διαθέτει κοινωνική υπηρεσία που θα στηρίζει την τσιγγάνικη οικογένεια και θα πολεμά διαχωριστικές γραμμές.

    Για τη νεολαία η "ΔΣ" δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για σταθερή δουλιά για όλους με δικαιώματα, για ένα δήμο που θα δημιουργεί στην πόλη συνθήκες - κίνητρα για ερασιτεχνική δημιουργία. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία κέντρου νεολαίας και τέχνης, συμβουλευτικός σταθμός για μια σειρά ζητήματα, συμβούλιο νεολαίας, ενιαία δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, ολιγάριθμα τμήματα μαθητών, κατασκευή νέων αιθουσών, δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών, φύλαξη των σχολείων με κονδύλια του υπουργείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία κ.ά.

    Για τις γυναίκες προτείνεται η δημιουργία κέντρου οικογενειακού προγραμματισμού και μητρότητας, η ίδρυση γραφείου ενημέρωσης, η συγκρότηση επιτροπής ισότητας των γυναικών κ.ά. Για την τρίτη ηλικία, η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΑΠΗ με την οικονομική στήριξη του κράτους, η άμεση δημιουργία και λειτουργία του ΚΑΠΗ στην Κάτω Αγία Βαρβάρα, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους με κρατικούς φορείς κ.ά.

    Για τους εργαζόμενους η "Δημοκρατική Συνεργασία" δεσμεύεται για την αποκατάσταση της σχέσης του δήμου με τα θεσμοθετημένα όργανά τους, για την καταγραφή των ανέργων, ότι θα αγωνιστεί για να μην εφαρμοστούν τα ΤΣΑ, για να σταματήσει ο θεσμός των εκτάκτων, για να επανασυσταθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή, να υπάρξει διαφάνεια στις μετατάξεις - μεταθέσεις, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του δήμου κ.ά.

    Για την υγεία και την πρόνοια οι προτάσεις της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" αφορούν σε: Μετεγκατάσταση του ΙΚΑ σε κτίριο εξοπλισμένο, με όλες τις ειδικότητες γιατρών. Λειτουργία και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ. Διάθεση σε 24ωρη βάση ασθενοφόρου του Δήμου. Δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών. Διατήρηση και αναβάθμιση του ΠΙΚΠΑ. Αύξηση του αριθμού των βρεφονηπιακών σταθμών. Δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων και συνεργασία τους με μαζικούς και κοινωνικούς φορείς κ.ά.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ