Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΕΘΕΑ καταγγέλλει τους απατεώνες

Κυκλώματα επιτήδειων που εκμεταλλεύονται κατά σύστημα την ευαισθησία του κοινού στο θέμα των ναρκωτικών και εξαπατούν τους πολίτες συγκεντρώνοντας χρήματα, δήθεν για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή του το ίδιο το ΚΕΘΕΑ.

Στο ΚΕΘΕΑ υπάγονται τα Θεραπευτικά προγράμματα "Ιθάκη", "Εξοδος", "Παρέμβαση", "Στροφή", "Διάβαση" και "Νόστος". Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ, τα κυκλώματα αυτά έχουν επινοήσει ποικίλους τρόπους για να εισπράττουν χρήματα. Αλλοτε ζητώντας δήθεν οικονομική ενίσχυση για το ΚΕΘΕΑ ή κάποια άλλη Θεραπευτική Κοινότητα, κόβοντας αποδείξεις χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου, άλλοτε με την πώληση περιοδικών αγνώστου προελεύσεως με θέμα τα ναρκωτικά και άλλοτε με την επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν. "Το ΚΕΘΕΑ, μια ακόμη φορά, προειδοποιεί το κοινό και εφιστά την προσοχή του για την αποφυγή εκμετάλλευσης και απάτης από τα κυκλώματα αυτά. Ενημερώνει, επίσης, ότι σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για την ενίσχυση των Θεραπευτικών του Προγραμμάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν", τονίζει στην ανακοίνωση το ΚΕΘΕΑ και καλεί το κοινό να μην ενδίδει στις κρούσεις των επιτήδειων.

Τέλος, πληροφορεί το κοινό πως όσοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φορείς επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του με δωρεές ή χορηγίες, μπορούν να αποταθούν στις κεντρικές υπηρεσίες του Φορέα, στα τηλέφωνα 9241.993 - 6 ή να καταθέσουν χρήματα στο Λογαριασμό Δωρεάς του ΚΕΘΕΑ στην Εθνική Τράπεζα 117/296002 - 85.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ