Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Μαχητικό "παρών" με τη "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση"

Τη δυναμική της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" επιβεβαίωσαν με τη συμμετοχή τους στη χτεσινοβραδινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού, όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Τσακίρης, οι δημότες της Σταυρούπολης. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σχολικό συγκρότημα, όπου προχτές γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Σ. Μπαρούτα, πως με τους ερασιτεχνισμούς του έχει αφήσει έκθετους τους μαθητές σε μολυσματικές ασθένειες (δίπλα από την είσοδο του σχολείου μένει ανοιχτό ένα ρέμα - πηγή μόλυνσης), χτες οι πολίτες της Σταυρούπολης διατράνωσαν την επιλογή τους και έστειλαν ισχυρό το μήνυμα πως αύριο, 11 του Οκτώβρη, θα κάνουν το μεγάλο πισωγύρισμα στο μέλλον. Η ψήφος τους θα επιστρέψει στο συνδυασμό που επί 3 τετραετίες διοίκησε το δήμο και αναμόρφωσε τη Σταυρούπολη, με δήμαρχο τον αγωνιστή Χρήστο Τσακίρη. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο τους εκλεκτούς της στην ΤΑ, φαίνεται πως στο Δήμο Σταυρούπολης δε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Σ. Μπαρούτας κινδυνεύει από τις ίδιες τις επιλογές του: Η υπεροψία και η αλαζονεία που επέδειξε, η κατ' επανάληψη εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μετατροπή του Δημαρχείου σε προσωπικό του ιατρείο και η ψηφοθηρική εξυπηρέτηση ασθενών, η καπηλεία του έργου της Μονής Λαζαριστών, η ανικανότητα που επέδειξε στην ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του Δενδροπόταμου, η άγρια φορολόγηση των δημοτών, είναι ορισμένα μόνο από αυτά που βοήθησαν τους Σταυρουπολίτες να κατανοήσουν την ουσία της πολιτικής που επαγγέλλεται ο εκ νέου διεκδικητής της δημαρχίας Σ. Μπαρούτας.

"Σήμερα πάνε να καταργήσουν ουσιαστικά το ιερό δικαίωμα της ψήφου, μετατρέποντας όσους ψηφοφόρους μπορούν σε προσκυνητές και δέσμιους σε ατομικά συμφέροντα, μέσα από το τάξιμο παροχής εργασίας, λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τη Θεσσαλονίκη και τη Σταυρούπολη. Ποιος είναι όμως αίτιος γι' αυτή την κατάσταση; Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων και αυτών που την υπηρετούν. Είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στο κλείσιμο των εργοστασίων και στη μεταφορά τους από την πόλη μας, εκτός της χώρας, στα πλαίσια των εντολών και των κατευθύνσεων της ΕΕ", είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης", Χρήστος Τσακίρης."Πάνε να αναδείξουν σε πρώτο κριτήριο για την εκλογή ενός αιρετού άρχοντα, όχι το πόσο θα αγωνιστεί για τα προβλήματα των δημοτών και του τόπου, αλλά το πόσο θα ασχοληθεί με προσωπικά ρουσφέτια που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν. Παράδειγμα, οι προσλήψεις για το Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", όπου για 300 θέσεις έχουν υποβάλει αιτήσεις 12.000 εργαζόμενοι. Αραγε σε πόσους τάξανε αυτές τις θέσεις;", σημείωσε ο Χ. Τσακίρης και ξεκαθάρισε πως δε θα ακολουθήσει τους άλλους υποψήφιους δημάρχους σε αυτή τη λογική.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Χρήστος Τσακίρης κάλεσε τους δημότες της Σταυρούπολης να ξεπεράσουν το δίλημμα της κομματικής τους επιλογής και να ακούσουν τη φωνή της καρδιάς τους. Να ψηφίσουν το δοκιμασμένο συνδυασμό της ΔΑΚ: Εχετε να επιλέξετε με την ψήφο σας μεταξύ δραστηριότητας και αδράνειας, αγωνιστικότητας και υποτέλειας, τιμιότητας και εμπαιγμού, απλότητας και αυταρχισμού. Συγκρίνετε και κρίνετε. Στείλτε το συνδυασμό μας που απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των πολιτικών πεποιθήσεων οι οποίοι συσπειρώθηκαν γύρω από ένα πρόγραμμα διεκδικητικό, δημιουργικό για τη Σταυρούπολη. Που οραματίζονται μια Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, αντίπαλο της κάθε κυβέρνησης στις αντιλαϊκές της επιλογές. Στις 11 του Οκτώβρη να ξαναβάλουμε όλοι μαζί τη Σταυρούπολη σε δημιουργική πορεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ