Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι σωτήρες...

Να και πάλι προ των εκλογών. Παρόντες οι "σωτήρες" του λαού, οι άνθρωποι που άλλο δεν έχουν στο νου τους παρά μόνο να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον κόσμο...

Ομως, έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποίησαν πια ότι ήρθε ο καιρός να χωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Η παρατεταμένη απάτη των μεγάλων πολιτικών παρατάξεων, όξυνε το κριτήριό μας. Ηδη μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως εκείνοι που είναι επιδέξιοι σεναριογράφοι για κάθε πολιτική σκοπιμότητα, δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού. Εχουν σχέση και επιδεξιότητα μόνο με τα δικά τους συμφέροντα. Και τώρα ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε τα δικά μας σχέδια, τα δικά μας όνειρα. Τώρα θα σταθούμε αμετακίνητοι στο πόστο των δικών μας συμφερόντων. Θα διατρανώσουμε τη θέλησή μας για μια πολιτική που νοιάζεται για μας, που υπηρετεί αυτά που ονειρεύεται ο άνθρωπος του μόχθου και της τίμιας δημιουργίας. Οχι αυτά που σχεδιάζουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και κάθε σκοτεινού κογκλάβιου, που τεκταίνεται τη συμφορά των ανθρώπων του λαού. Τώρα είμαστε ώριμοι. Και ικανοί να δώσουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε τους στόχους μας, για να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας και να ανοίξουμε δρόμους για πιο αξιοπρεπή ζωή, για πιο ανθρώπινη διαβίωση.

Μάθαμε να τους αποκρυπτογραφούμε πλέον τους... σωτήρες! Πάντα μας λένε πως φροντίζουν για εμάς. Ποτέ, όμως, δεν είδαμε να φροντίζουν για τίποτε άλλο, παρά μόνο για τον εαυτό τους!

Καιρός να φροντίσουμε κι εμείς για τον εαυτό μας! Ωρα να νοιαστούμε για εμάς, όπως επιβάλλει το πραγματικό μας συμφέρον. Να διεκδικήσουμε δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην ειρήνη, στην ασφάλεια, στη δικαιοσύνη, στον πολιτισμό.

Για να γίνει αυτό, είναι ανάγκη να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Να στηλιτεύσουμε τους δημαγωγούς και να συμπαραταχτούμε με τους τίμιους αγωνιστές, για τα δικαιώματά μας. Οι κήρυκες των "μέτρων ανάπτυξης", που στης φτώχειας την ανάπτυξη μόνο οδηγούν, πρέπει να αποδοκιμαστούν με έμφαση και ένταση. Για να καταλάβουν, επιτέλους, πως η... θαθαλογία για ευημερία του λαού μέσα από τα αντιλαϊκά τους σχέδια, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τους είδαμε, τους αποκρυπτογραφήσαμε, πειστήκαμε πως μόνο για το συμφέρον του λαού δε νοιάζονται οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται είναι για τον εαυτό τους μόνο. Για όλο το σινάφι των εχόντων. Τι δουλιά έχουμε εμείς, οι άνθρωποι της βιοπάλης, με τα σενάριά τους; Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πεισματικά στο μετερίζι των συμφερόντων του λαού. Κάθε ψήφος που θα πάει στους συνεπείς αγωνιστές των λαϊκών αγώνων, στους ανθρώπους του μόχθου, θα είναι πιο μεγάλη τιμή στον ίδιο τον ψηφοφόρο. Γιατί θα είναι συνειδητή δήλωση πως γνωρίζει να μάχεται για το γενικό καλό, μέσα στο οποίο βρίσκεται και το δικό του συμφέρον. Κι όταν όλοι φτάσουν σ' αυτή τη συνειδητοποίηση, ο κόσμος θα γίνει αληθινά ανθρώπινος.

Γι' αυτό, κάθε στιγμή το χρέος μας.

Γιάννης Σ. ΚΩΤΣΑΔΑΜ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ