Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΥΡΟΣ
Μαζί για την 6η τετραετία

Δυο μέρες πριν, οι κάτοικοι του Ταύρου ψήφισαν. Η μαζική συμμετοχή τους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή"" έστειλε το μήνυμα: "Ο Ταύρος έχει δήμαρχο. Τον Παναγιώτη Βακαλόπουλο! "

"Ο Ταύρος έχει δήμαρχο, τον Παναγιώτη Βακαλόπουλο". Αυτό διαμήνυσαν χτες για άλλη μια φορά οι δημότες του Ταύρου, που παραβρέθηκαν στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση την οποία πραγματοποίησε η "Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή"".

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι για 6η συνεχόμενη τετραετία ο λαός του Ταύρου θα εκλέξει μια δημοτική Αρχή για το λαό, κοντά στο λαό. Μια δημοτική αρχή που δε θα είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Μια δημοτική αρχή που στα 20 χρόνια της συνδιοίκησής της με το λαό, άλλαξε τη μορφή μιας υποβαθμισμένης περιοχής μετατρέποντάς τη σε σύγχρονη ανθρώπινη πόλη.

Πρώτος μίλησε ο Γ. Βολιώτης,μέλος της γραμματείας του συνδυασμού "Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή"", και ακολούθησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννα Σαραντοπούλου,Αθην. Κωνσταντινίδης,Εμμ. Χότζογλου και Μαίρη Κακολίρη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Στέλλας Βαλαβάνη,22 χρόνων, η οποία αναφέρθηκε στις ανάγκες της νέας γενιάς, τονίζοντας ότι στους νέους αξίζει μια καλύτερη ζωή, με ουσιαστική μόρφωση και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να ψηφίσουν για άλλη μια φορά τη "Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή"".

Θα συνεχίζουμε μαζί

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο δήμαρχος Π. Βακαλόπουλος σημείωσε: "Με τη μαζική σας συμμετοχή στη σημερινή μας συγκέντρωση κλείνει ο επίσημος κύκλος της προεκλογικής περιόδου, παράλληλα όμως η συμμετοχή σας αυτή επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας για την εκλογική νίκη του συνδυασμού μας. Επιβεβαιώνει τη θέληση του λαού μας να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας και να βρίσκονται εκείνες οι δυνάμεις που αγωνίζονται για Αυτοδιοίκηση με τα εξής χαρακτηριστικά:

Διεκδίκηση με ουσιαστικές και αποκλειστικές αρμοδιότητες ως πραγματικός φορέας εξουσίας, με επάρκεια οικονομικών πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Αντίσταση στις προσπάθειες μετατροπής της σε μηχανισμό επιβολής νέων φόρων και τελών με την μορφή της ανταποδοτικότητας. Να παίρνει πρωτοβουλίες και να αγωνίζεται για τη διάσωση και την προστασία του περιβάλλοντος, να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου μας, αλλά και της χώρας γενικότερα, να αντιδρά ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών που παρέχει στους δημότες".

Ο Π. Βακαλόπουλος αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο που έχει γίνει στον Ταύρο τα 20 χρόνια που στη δημοτική αρχή είναι η "Δημοκρατική Συνεργασία " Η Αλλαγή"". Ιδιαίτερο βάρος όμως έριξε στο έργο της τελευταίας τετραετίας, ένα έργο που οι αντίπαλοι συνδυασμοί, εξυπηρετώντας τις προεκλογικές σκοπιμότητες, παραβλέπουν, και απαντώντας στα κοινότοπα προεκλογικά "επιχειρήματα", τόσο του κ. Σούτου όσο και του κ. Κατή, που κάνουν λόγο για "είκοσι χαμένα χρόνια στον Ταύρο", σημείωσε: "Για να μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη ότι είναι χαμένα και ότι δεν έγινε τίποτα, βασική προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να ζεις καθημερινά αυτά τα προβλήματα και να παλεύεις για τη λύση τους, κάτι βέβαια που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν έγινε τα χρόνια αυτά από τους άλλους υποψηφίους, αφού θεωρώντας την πόλη μας υποβαθμισμένη ισχυρίζονται ότι ντρέπονται να πουν ότι είναι από τον Ταύρο και ίσως γι' αυτό δεν κατοικούν εδώ".

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου σημείωσε ότι "συμμετέχουν συνδημότες μας που αγκαλιάζουν όλες τις κοινωνικές τάξεις της πόλης" και, καταλήγοντας, κάλεσε το λαό του Ταύρου "να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο που ξεκινήσαμε και γι' αυτό σας καλούμε για μεγαλύτερη συμμετοχή και δραστηριοποίηση, όχι μόνο μέχρι την Κυριακή, αλλά για πάντα".

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν: ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Ανδρέου,ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Β. Δημόπουλος,ο Χ. Λαζαρίδης,νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Χερουβείμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ