Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ραντεβού αύριο στις κάλπες

Στις 7 το πρωί ξεκινά η ψηφοφορία

Στις 7 το πρωί θα ανοίξουν αύριο το πρωί οι κάλπες και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. Κατά την προσέλευσή τους στο εκλογικό τμήμα, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν πρώτα για δημοτικές ή κοινοτικές αρχές, τοπικά συμβούλια και παρέδρους κοινοτήτων και αμέσως μετά για τις Νομαρχίες.

Οι Εφορευτικές Επιτροπές των υφιστάμενων κοινοτήτων και των εκλογικών τμημάτων των δήμων που ο αριθμός τους είναι μονός, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα που αφορούν τις Νομαρχίες, δηλαδή θα ανοιχτεί πρώτα η κάλπη που περιέχει τα σχετικά ψηφοδέλτια. Αντίθετη σειρά στο άνοιγμα της κάλπης και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσουν οι Εφορευτικές Επιτροπές των των εκλογικών τμημάτων που ο αριθμός τους είναι ζυγός.

Αναλυτικά η διαδικασία τόσο στα μονά όσο και στα ζυγά εκλογικά τμήματα, έχει ως εξής: Αφού ανοίξει η πρώτη κάλπη, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής μονογράφει κάθε έγκυρο ψηφοδέλτιο, καθώς και σε κάθε σημείο όπου έχει τεθεί σταυρός προτίμησης. Επίσης αναγράφει στο ψηφοδέλτιο ολογράφως το συνολικό αριθμό των σταυρών προτίμησης που σημειώθηκαν σε αυτό. Αφού καταχωρηθούν στο βιβλίο πράξεων Εφορευτικής Επιτροπής και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στο νομάρχη, τα ψηφοδέλτια τοποθετούνται ξανά στην κάλπη, η οποία σφραγίζεται με ευθύνη των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής. Οταν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στον νομάρχη, ανοίγει η δεύτερη κάλπη, με την ίδια διαδικασία. Το υλικό της ψηφοφορίας για την κάθε εκλογή χωριστά τοποθετείται στον οικείο εκλογικό σάκο. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μεταδίδουν με τη σειρά τους τα αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ