Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Ψήφος αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση

Σε κάθε γωνιά της πόλης ακούστηκε η φωνή διαμαρτυρίας των Αιγαλιωτών που βρέθηκαν στη χτεσινή συγκέντρωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", στην οποία μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώτης Σαντζαρίδης

H φωνή τους ακούστηκε σε κάθε δρομάκι, σε κάθε γειτονιά. Η απόφαση του Αιγαλιώτικου λαού, να μη σκύψει, ΑΥΡΙΟ μπροστά στις κάλπες, το κεφάλι, αντήχησε χτες μέσα από συνθήματα και χειροκροτήματα στη μαζικότερη συγκέντρωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", που έγινε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης. "Στις 11 Οκτώβρη Αθήνα - Πειραιάς ψηφίζουν αντεπίθεση, ψηφίζουνε τη ΝΑΣ", ήταν το σύνθημα που ακούστηκε όταν χαιρέτισε τη συγκέντρωση ο Θ. Παπαμάργαρης.

"Δημάρχους, νομάρχες αγωνιστές και όχι της κυβέρνησης νεροκουβαλητές", ήταν το σύνθημα που ήχησε όταν στο βήμα ανέβηκε ο Γιώτης Σαντζαρίδης.

Στην ομιλία του ο Γιώτης Σαντζαρίδης αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Η παράταξή μας έρχεται από πολύ μακριά. Από τη δεκαετία του '50 και του '60, όπου οι κάτοικοι της πόλης μας έδιναν τη δική τους μάχη για να γίνει το χωριό πόλη".

"Πώς μπορεί να γίνει το Αιγάλεω "σύγχρονο" και ανθρώπινο, όταν ο δήμος μας πάει να πάρει την πρωτιά στην ανεργία στη Δυτική Αττική; Ποια είναι η προοπτική αυτής της πόλης, όταν συνεχώς μειώνεται το εισόδημα, ο τζίρος των μαγαζιών, όταν η σύνταξη δε φτάνει ακόμα και για τα απαραίτητα φάρμακα του απόμαχου της δουλιάς; Και είπε: Μια πόλη ανεργίας με νέους που αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον, με επαγγελματίες που ανασαίνουν βαριά, με συνταξιούχους που ζουν στη μιζέρια, δεν είναι ωραία πόλη για τους κατοίκους της. Και ρωτάμε: Πόσους από σας αρέσει η συνοικία σας, όταν οι ελεύθεροι χώροι εξαφανίζονται, όταν και μέσα στις πλατείες ξεφυτρώνουν πολυκατοικίες;", αναρωτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Εφοριακοί των κυβερνήσεων

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τους δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς επισήμανε: "Τα πάντα από δω και πέρα θα τα πληρώνουμε στους δήμους. Η επόμενη τετραετία είναι καθοριστική. Η κυβέρνηση θα φορολογεί τους δήμους μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων. Κι έτσι ακόμη μια φορά οι δήμοι θα γίνονται οι εφοριακοί των κυβερνήσεων. Για μια ακόμη φορά τα λεφτά από την τσέπη του δημότη θα καταλήγουν στον κρατικό κορβανά, για να τροφοδοτούνται οι διάφοροι αετονύχηδες και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα".

"Να, γιατί δε λύνονται τα μεγάλα προβλήματα του Αιγάλεω και της Δυτικής Αθήνας. Να, γιατί δεν προχωρά ο Ελαιώνας και παραμένει στα χαρτιά και δεν υπάρχει ένα νοσοκομείο Παίδων στη Δυτική Αθήνα. Να, γιατί πέθαιναν τα παιδιά των εργαζομένων μέσα στο ταξί μέχρι να πάνε στην Πεντέλη ή στο "Αγλαϊα Κυριακού". Να, γιατί δεν υπάρχει πλήρης πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στην πόλη μας. Να, γιατί το χειμώνα θα πλημμυρίσουν και πάλι τα Λιόσια, το Περιστέρι και το Αιγάλεω. Και το επόμενο καλοκαίρι θα καούν τα υπόλοιπα δάση της πατρίδας μας", συνέχισε ο Γ. Σαντζαρίδης.

"Ολοι τους, σημείωσε, συμφωνούν μ' αυτή την πορεία. Κανείς τους δε θέλει να ενοχλήσει την κυβέρνηση και να διεκδικήσει αυτά που μας ανήκουν. Οποιος απ' αυτούς έρθει στη διοίκηση του δήμου θα γίνει καλύτερος διαχειριστής σε βάρος των δημοτών". Και κατέληξε: "Η μοναδική παράταξη που λέει τα πράγματα με το όνομά τους είναι η ΔΑΣ. Είναι η μόνη που λέει και πιστεύει ότι λύση δεν είναι η τσέπη του δημότη. Καλούμε το λαό της πόλης σε ένα παναιγαλιώτικο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Η οργή και η αγανάκτηση του Αιγαλιώτη, την Κυριακή θα γίνει ψήφος διαμαρτυρίας, αγώνα και πάλης. Εμπρός, λοιπόν, με το Αιγάλεω της δουλιάς και του αγώνα στην αντεπίθεση!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ