Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ
Ολοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο

"Ολοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο". Με το σύνθημα αυτό ο Γιάννης Μέτσης υποψήφιος δήμαρχος Νέου Ψυχικού με την "Κίνηση Πολιτών Νέου Ψυχικού" καλεί το λαό της πόλης να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση, στις εκλογές του Οκτώβρη. Τη δική του απάντηση στην αυταρχική νοοτροπία της σημερινής Δημοτικής Αρχής της πόλης, που λειτουργεί μέσα στην αδιαφάνεια και τα μυστικοσυμβούλια.

Οπως τονίζεται στο πρόγραμμα, η "Κίνηση Πολιτών" υπόσχεται να διοικήσει το δήμο με δημοκρατία, συλλογικότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια. "Ο δήμος ως διαχειριστής των πόρων της πόλης, οφείλει να ενημερώνει, να ελέγχεται δημόσια για τις οικονομικές του επιλογές και να λογοδοτεί για τα οικονομικά του αποτελέσματα. Σήμερα, κατασπαταλάται το δημοτικό χρήμα με διάφορους τρόπους και με απευθείας αναθέσεις έργων", επισημαίνεται στο πρόγραμμα. Σημειώνεται ακόμα ότι η Κίνηση Πολιτών θα επιδιώξει την αύξηση των εσόδων του δήμου με διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία και τη νομαρχία. Με διαρκή παρακολούθηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κατάλληλη εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων. Επίσης, η παράταξη για την αποτελεσματικότερη και δημοκρατικότερη άσκηση του δημοτικού έργου θα εισαγάγει νέους θεσμούς, όπως τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας, η συνέλευση των εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων της πόλης και η συνέλευση των εκπροσώπων των Αθλητικών Σωματείων.

Οσον αφορά το περιβάλλον, που έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα στο Νέο Ψυχικό, καθώς η οικοδομική έκρηξη και η άναρχη δόμηση μετατρέπουν την πόλη σε εμπορικό κέντρο, η Κίνηση Πολιτών δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει στην άμεση απαλλοτρίωση οικοπέδων για τη δημιουργία πόρων και χώρων αθλοπαιδιών. "Στον περιορισμό της αλλαγής χρήσεων γης, στη διαμόρφωση χώρων πρασίνου και αναψυχής, καθώς και παιδικών χαρών σε κάθε γειτονιά του Ν. Ψυχικού, στην προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας από άλλες χρήσεις", επισημαίνεται στο πρόγραμμα της παράταξης.

Επίσης, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μέτσης τονίζει ότι η Κίνηση Πολιτών εκφράζεται και στηρίζεται από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών φορέων και κοινωνικών δυνάμεων χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. "Εμείς η Κίνηση πολιτών θέλουμε μια πόλη, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει, σε ένα σωστά δομημένο περιβάλλον, οι νέοι να νιώθουν ότι κατανοούνται τα προβλήματά τους, οι δημότες να βιώνουν την ίση μεταχείριση στο δημοτικό γίγνεσθαι".

Καταλήγοντας στην ανοιχτή επιστολή του ο Γ. Μέτσης τονίζει ότι η Κίνηση Πολιτών μπορεί να δώσει αυτό που και την ίδια ευαισθητοποιεί για καίριες λύσεις και μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στην ανεπίτρεπτη αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Μέτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 από γονείς πρόσφυγες. Μεγάλωσε με τους αγώνες τους για νέο ξεκίνημα σε νέα πατρίδα με το δυναμισμό, την πείρα και την όρεξη για έργο που οι πρόσφυγες έφεραν μαζί τους, προσφέροντας στην οικονομία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Το 1963 πετυχαίνει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, απόόπου αποφοιτά το 1968. Είναι μέλος του ΤΕΕ. Επί 23 χρόνια, από το 1975, μέχρι σήμερα, υπηρετεί με σεβασμό και συνέπεια το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διατελώντας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομικών Γραφείων δήμων. Πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της εκχώρησης της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιωτική εταιρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφο στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ(2002-10-08 00:00:00.0)
Εγκαίνια εκλογικού κέντρου(2002-09-07 00:00:00.0)
Ο Βασίλης Τζήκας υποψήφιος(1998-02-19 00:00:00.0)
Ο ΟΛΠ δεν "είναι κράτος εν κράτει"(1998-02-06 00:00:00.0)
Παράδειγμα προς μίμηση(1997-11-05 00:00:00.0)
Φόροι και ρουσφέτια το "έργο" του δήμου(1997-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ