Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Εχουμε ξεκαθαρίσει με ποιους είμαστε

Μαζική η συγκέντρωση του συνδυασμού του Λεων. Αυδή, στον Κολωνό

Λίγες ώρες απομένουν για τις δημοτικές εκλογές και οι άνθρωποι της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" εντείνουν τη μάχη. Τη μάχη του ψηφοδελτίου με στόχο ν' αλλάξουν τα πράγματα στο δήμο. Και μπορεί προχτές να πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου στον Κολωνό, η τελευταία συγκέντρωση της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα",πριν τις εκλογές της Κυριακής, αλλά έγινε ταυτόχρονα και η πρώτη των αγώνων που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές.

Γιατί αυτό απαίτησαν οι ίδιοι οι δημότες, οι κάτοικοι της εργατογειτονιάς της Αθήνας, με τη μαζική τους συγκέντρωση. Και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της Συμπαράταξης, ο Λεων. Αυδής ανταπέδωσε το μήνυμα του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή συμβιβασμού και υποχώρησης. Το μήνυμα της ανάτασης που χαρακτηρίζει την Αριστερά. Γιατί, όπως είπε, "εκείνο που κυρίως χαρακτηρίζει την Αριστερά είναι η ανάταση, το πλάτεμα, της καρδιάς, της ψυχής και του μυαλού, όπως επίσης και οι κοινωνικοί αγώνες, στους οποίους όλοι οι Αριστεροί πρωτοστατούν".

"Διεκδικούμε την πόλη μας. Θέλουμε πάρκα για να παίζουν τα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε για πρωινά σχολεία"... έβγαινε καθαρό την ίδια ώρα το στίγμα των κατοίκων, ενώ ο λόγος του Λεων. Αυδή διακόπτονταν συχνά από θερμά χειροκροτήματα. Οταν τόνισε ότι η "Συμπαράταξη" αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια συγκρότησης ενός μετώπου που θα αντιτίθεται στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Οταν επισήμανε ότι οι άνθρωποι της "Συμπαράταξης", έχουν συμφωνήσει σε ένα βασικό πρόγραμμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιμέρους διαφορές. Και συνέχισε: "Εχουμε ξεκαθαρίσει με ποιους είμαστε, σε ποιους είμαστε αντίθετοι και σε ποιους απευθυνόμαστε. Είμαστε με τα θύματα της άρχουσας τάξης, ενώ απέναντί μας έχουμε μόνο το μεγάλο κεφάλαιο".

Ο Λεων. Αυδής αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού και ιδιαίτερα στα ζητήματα της ανεργίας, της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, για τη διαιώνιση των οποίων, όπως είπε, "την ευθύνη έχει η άρχουσα τάξη που αποκομίζει οφέλη από αυτά".

Εξαιτίας αυτής της γνώσης η "Συμπαράταξη" δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται, στο πλευρό των δημοτών, των εργαζομένων, των αγωνιζόμενων ανθρώπων και την επομένη των εκλογών. Αλλά, για να έχει ο αγώνας καλύτερες πιθανότητες θα πρέπει τις ώρες που απομένουν ως την Κυριακή να κινητοποιηθούν όλοι. Να φτάσει το ψηφοδέλτιο της "Συμπαράταξης" παντού. Γιατί και μία ψήφος περισσότερη είναι σημαντική. Για τους αγώνες που έρχονται αύριο. Για να μην τους αφήσουμε να φορολογήσουν και τα όνειρά μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ