Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Εκανε την Αγία Βαρβάρα πόλη!

Ζωντανός απολογισμός από το λαό για την προσφορά του συνδυασμού στο δήμο και τους δημότες

Ζουν στην Αγία Βαρβάρα, από τότε που αυτή ήταν "κατσικότοπος". Την είδαν να αλλάζει. Να μεταμορφώνεται σε πόλη. Βίωσαν όλη της την πορεία και σήμερα, μιλώντας για όλα, έχουν να πουν παρά πολλά. Τους συναντήσαμε στο καφενείο του Στάθη, στην Ανω Αγία Βαρβάρα και μας μίλησαν για την πόλη τους, τα προβλήματα, τα αιτήματά τους και πώς αυτά αντιμετωπίστηκαν από τη δημοτική αρχή.

Τη συζήτηση ανοίγει ο Δ. Κατούφας, ξεκινώντας από παλιά: "Στη δεκαετία του '70, η Αγία Βαρβάρα ήταν κατσικότοπος. Δεν υπήρχαν δρόμοι, αποχέτευση, όταν έβρεχε, πλημμύριζε ο τόπος. Το 1975 τα ηνία του Δήμου ανέλαβε η "Δημοκρατική Συνεργασία". Ο αείμνηστος Μήτρος Σουλιμιώτης. Τότε άρχισε η πόλη να μεταμορφώνεται σε πραγματική πόλη. Γίνανε δρόμοι για να πάει αυτοκίνητο σε κάθε σπίτι. Σκεπάστηκαν τα δύο ρέματα, φτιάξαμε γήπεδο, έγινε η αποχέτευση, πλατείες, ωδείο, κινηματογράφος, χώροι άθλησης, δεξαμενή για πότισμα και πυρόσβεση, υδροδότηση. Ολα, όμως, με αγώνες και συγκρούσεις. Χωρίς να επιβληθούν στους κατοίκους χαράτσια. Με αγώνες και μπροστάρη τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο...".

Τον διακόπτει ο Κ. Κρομμύδας και μας λέει: "Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που ήταν καημός για τους αντιστασιακούς, έγινε από τη "Δημοκρατική Συνεργασία", ήταν αίτημά μας και υλοποιήθηκε. Τι να πούμε για εκείνη τη δημοτική αρχή, τι παράπονο να έχουμε, αφού ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες μας;".

"Τέτοια ...λάθη, όμως, δεν τα κάνει η σημερινή δημοτική αρχή", συμπληρώνει ειρωνικά από το διπλανό τραπέζι ο Π. Νικολόπουλος και συνεχίζει: "Σήμερα οι δήμαρχοι "εκσυγχρονίστηκαν". Δεν κατεβαίνουν στους δρόμους μαζί με το λαό, γίνανε κομψοί, αλλά τέτοιους δημάρχους εμείς δεν τους θέλουμε".

Το λόγο παίρνει ο Ευστ. Στεφανίδης, για να μας εκφράσει τη δυσαρέσκειά του από τη σημερινή δημοτική αρχή: "Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος... να, εδώ μπροστά από το καφενείο, στην Π. Π. Γερμανού γίνονται πολλά ατυχήματα, έχει κίνηση, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος που ανεβαίνει στην Ανω Αγία Βαρβάρα. Διαμαρτυρηθήκαμε πολλές φορές, αλλά η απάντηση από το δήμο ήταν "δεν μπορώ να κάνω τίποτα", γιατί είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Εντάξει. Αλλά ούτε μια επιστολή, ούτε να μεταφέρει το αίτημά μας; Αυτό τουλάχιστον μπορούσε να το κάνει. Επειτα, η συγκοινωνία αργεί, μία ώρα περιμένουμε να περάσει. Οι φόροι μεγάλοι, πρέπει να είμαστε δεύτεροι μετά την Αθήνα... και έργα δε βλέπουμε. Και το μεγάλο παράπονό μας, ποτέ ο δήμος δε μας συμπαραστάθηκε στους αγώνες, δεν καταδίκασε την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί εμάς τους συνταξιούχους στην ανέχεια, ούτε όταν άνανδρα χτύπησαν τα ΜΑΤ τους συνταξιούχους".

Πώς να πάρει θέση ο δήμος, αφού, όπως καταγγέλλει ο Θ. Ρωσσέτος, "εκφράζει αυτήν την πολιτική, μια πολιτική καταστροφική για μας, ανέφεραν ορισμένα οι άλλοι, να πω κι εγώ ότι στο ΙΚΑ έχει σοβαρές ελλείψεις γιατρών, το ΠΙΚΠΑ που όλος ο κόσμος πάει τα παιδιά του για εμβόλια δωρεάν καταργείται, πού είναι ο δήμος σε όλα αυτά; Πότε πήρε θέση;". Την κουβεντούλα μας κλείνει ο Γ. Λυμπέρης, τονίζοντας: "Θα μπορούσε επίσης να αξιοποιήσει τους χώρους γύρω από την Αγία Βαρβάρα, να πάρουμε μια ανάσα, θα μπορούσε να κάνει πολλά, πάρα πολλά, αν ήταν μια πραγματική δημοτική λαϊκή αρχή. Δεν το έκανε, όμως".

Και καταλήγει, μιλώντας εκ μέρους όλων, που δείχνουν ότι συμφωνούν, κουνώντας συγκαταβατικά, επιδοκιμαστικά τα κεφάλια τους: "Γι' αυτό στηρίζουμε τη "Δημοκρατική Συνεργασία", τη γνωρίσαμε στην πράξη, είναι η μόνη που θα αγωνιστεί για την αντιμετώπιση, τόσο των τοπικών, όσο και των γενικότερων προβλημάτων. Τη στηρίζουμε για να έχουμε δήμο μαχητή, διεκδικητικό, στο πλευρό μας, σε κάθε μας πρόβλημα"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ