Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΡΙΝ ΜΑΤΕΪ
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα

Αναπάντητα εξακολουθούν να παραμένουν τα ερωτήματα, που προκλήθηκαν, τόσο από τους αδέξιους χειρισμούς των αστυνομικών και τα τραγικά αποτελέσματα της εφόδου της Αστυνομίας στην οδό Νιόβης, όσο και από τον απροσδόκητο θάνατο του Ματέι Σορίν μέσα στο θεραπευτήριο των φυλακών Κορυδαλλού, λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του από το νοσοκομείο Νίκαιας.

Από την εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για το μακελειό της οδού Νιόβης, δεν έχουν προσωποποιηθεί ακόμα οι ευθύνες, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι όποιοι υπαίτιο θα αντιμετωπίσουν τώρα βαρύτερες κατηγορίες. Η απώλεια της ζωής της Αμαλίας Γκινάκη μετατρέπει την αρχική δίωξη (βαριές σωματικές βλάβες) σε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το ερώτημα είναι αν από την προανάκριση θα προκύψουν συγκεκριμένες ευθύνες, όσον αφορά τους λανθασμένους χειρισμούς των αξιωματικών της Αστυνομίας, του εισαγγελέα που ενεπλάκη στην υπόθεση και όποιων άλλων προκύψει στην πορεία ότι επηρέασαν αρνητικά, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, την κατάσταση.

Στο μεταξύ, οι συνθήκες του θανάτου του Σορίν Ματέι δεν έχουν κι αυτές ακόμα διευκρινιστεί. Οι καταγγελίες που μεταδόθηκαν από τον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής στο "Σκάι" για δυο αξιωματικούς της Αστυνομίας, οι οποίοι υποτίθεται ότι προκάλεσαν ασφυξία στο Σορίν, τελικά, δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο δημοσιογράφος, υπό την απειλή των μηνύσεων που σκοπεύουν να υποβάλουν οι θιγόμενοι, πήρε τις αποστάσεις του και εμφάνισε μια άλλη εκδοχή, ότι δηλαδή κάποιοι άγνωστοι άλλαξαν τη ροή του ορού, με αποτέλεσμα να διοχετευτούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις φλέβες του Σορίν ισχυρά κατασταλτικά φάρμακα, προκαλώντας του το θάνατο. Οι καταγγελίες αυτές έχουν τεθεί υπόψη του εισαγγελέα των φυλακών, ο οποίος συνεχίζει το έργο του με την εξέταση μαρτύρων. Σημειώνεται επίσης ότι στην ίδια εκπομπή έγινε γνωστό πως λίγο πριν πεθάνει ο Σορίν Ματέι υπηρεσία είχε ο ειδικευόμενος γιατρός Χρήστος Μωράκης, ο οποίος αντέδρασε με λυγμούς, όταν πληροφορήθηκε το μοιραίο γεγονός. Η στάση του αυτή κίνησε τις υποψίες του δημοσιογράφου, ο οποίος επιχείρησε να τον "ανακρίνει", χωρίς, βέβαια, να το πετύχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ