Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Πέραμα έχει δήμαρχο!

Ο λαός του Περάματος απέδειξε ότι είναι υπερήφανος και μαχητικός και ξέρει ότι έχει έναν δήμαρχο, μια δημοτική αρχή, που είναι αντάξιά του και αυτή θα αναδείξει ξανά αύριο με την ψήφο του. Το μήνυμα έστειλαν οι ίδιοι οι Περαματιώτες με τη μαζική τους παρουσία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης "Πέραμα Σύγχρονη Πόλη" που έγινε χτες το βράδυ στη λεωφόρο Ειρήνης,με κεντρικό ομιλητή τον σημερινό και υποψήφιο δήμαρχο Περάματος Γιάννη Πατσιλινάκο.Το δικό τους "παρών" έδωσαν και οι μεταλλεργάτες του Περάματος, ενώ τον παλμό στη συγκέντρωση έδωσαν οι νέοι της πόλης.

Τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση που έδινε τη σιγουριά της νίκης σχολίασε και ο δήμαρχος Περάματος: "Σήμερα πριν από όλα γιορτάζουμε τις επιτυχίες των δικών μας αγώνων" και συνέχισε: "Μαζί πορευτήκαμε τα τέσσερα χρόνια. Μαζί πορευόμαστε επί 20 χρόνια, στους αγώνες στις διεκδικήσεις, στις κατακτήσεις και είμαστε περήφανοι γι' αυτά".

Οι Περαματιώτες, σημείωσε, μπορούν να είναι περήφανοι για μια σειρά από σπουδαίες επιτυχίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά. Ο Δήμος Περάματος σήμερα, είναι ένας από τους τέσσερις δήμους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Αττική και ο μοναδικός σε ολόκληρη την περιφέρεια του Πειραιά, του οποίου όλα τα δημοτικά σχολεία είναι ιδιόκτητα και κυρίως πρωινά! Στο Πέραμα πρωτοεφαρμόστηκε ο θεσμός του "Ανοιχτού Σχολείου".Με αγώνες από το 1987, με καταλήψεις και τη σύλληψη του Γιάννη Πατσιλινάκου που ήταν και τότε δήμαρχος, κατάφεραν να κερδίσουν από τον ΟΛΠ ένα χώρο 7.500 τετραγωνικών μέτρων, στον οποίο σήμερα λειτουργεί το νέο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο,ενώ οι οι εγκαταστάσεις του αποτελούν κόσμημα για ολόκληρη την Αττική.

Με τη συσπείρωση και τον αγώνα τους, απέτρεψαν το "λουκέτο" που θέλησε να τοποθετήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο μοναδικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής του Πειραιά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.Τώρα επιβάλλεται ο αγώνας να συνεχιστεί για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της.

Με δυναμικούς αγώνες, δήμος και πολίτες ανάγκασαν την κυβέρνηση να δεσμευτεί για τη μετεγκατάσταση, μέσα σε τρία χρόνια, των "καζανιών του θανάτου". Ενώ στόχος είναι ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με την ανέγερση τμημάτων πανεπιστημιακών σχολών, συγκροτημάτων αθλητισμού και ψυχαγωγίας.

Κατάφεραν να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του δεύτερου δρόμου που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Περάματος.

Κατάκτηση ιστορικής σημασίας, του δήμου αποτελεί η έναρξη της παράδοσης των παραχωρητηρίων (τίτλοι ιδιοκτησίας) στους κατοίκους της εκτός σχεδίου περιοχής. Αυτό, το κάποτε άπιαστο όνειρο, σήμερα γίνεται πραγματικότητα χωρίς ο δήμος να έχει οικονομική - τεχνική και νομική στήριξη. Τα παραχωρητήρια αποτελούν τις βάσεις για την αναβάθμιση αυτής της περιοχής. Ο,τι έχει γίνει στο Πέραμα δεν κόστισε δραχμή στους δημότες καθώς ο δήμος Περάματος ήταν ο μοναδικός πανελλαδικά που δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι σήμερα οι δημότες καλούνται με την ψήφο τους να στείλουν ηχηρή απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης προωθεί τη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό, "να στείλει μήνυμα αντεπίθεσης".

"Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ - συνέχισε - να ψηφίσετε αγωνιστικά και διεκδικητικά από την πρώτη Κυριακή. Ολοι, λοιπόν, με το ψηφοδέλτιο της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η επόμενη μέρα θα είναι δική μας μέρα. Ημέρα προσκλητηρίου για τους καινούριους αγώνες που μας περιμένουν".

  • Χαιρετιστήριο μήνυμα στη συγκέντρωση έστειλε η υποψήφια Νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ