Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντεπίθεση τώρα, το μήνυμα της συγκέντρωσης

Ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Αγ. Σαχίνη, χτες, στη μαζική και ενθουσιώδη συγκέντρωση του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"

Το μήνυμα πως η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από δημάρχους που "τσακώνονται" για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τα "πακέτα" ή ποιος είναι πιο υποτακτικός στα μεγάλα συμφέροντα, αλλά από δημάρχους που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μαζί με τους δημότες για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, έστειλαν χτες οι δημότες της Θεσσαλονίκης με τη μαζική και ενθουσιώδη συγκέντρωση του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ".

Ο λαός της Θεσσαλονίκης με αυτή την εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση απάντησε στα κίβδηλα οράματα της γιγαντοαφίσας των υποψηφίων δημάρχων των άλλων παρατάξεων και σε κάθε άλλη οπτική απάτη που στοίχισε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια και που κατά προκλητικό τρόπο ξοδεύτηκαν σ' αυτές τις εκλογές μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με τα συνθήματά του ζήτησε την υπερψήφιση του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" για να μπει φρένο στη μετατροπή της ΤΑ σε φορομπηχτικό μηχανισμό, για να σταματήσει η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της πόλης, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και η εμπορευματοποίηση της υγείας.

"Δε θα πρέπει να συμβιβαστούμε με μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που σήμερα φαντάζει σαν παρείσακτος επισκέπτης. Δε χωρούν τα οράματά της στη διαχειριστική πολιτική και στο ρόλο που την υποχρεώνουν να παίξει. Οι εραστές του "ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού" κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατρέψουν έναν ιστορικό θεσμό σε μοχλό αντιλαϊκής πολιτικής", τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης.

"Οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, πρόσθεσε, έχουν εναποθέσει την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σε κοινοτικά "προγράμματα" και στην ανάδειξή της σε πόλη παροχής υπηρεσιών και διαμετακομιστικού εμπορίου, αποδεχόμενοι τις υποδείξεις της ΕΕ. Αλλά έστω και αυτή την ύστατη στιγμή χρειάζεται να το ξανασκεφτούν και να αλλάξουν συνθηματολογία. Φαίνεται μετά τις τελευταίες διεθνείς οικονομικές εξελίξεις ότι τα πακέτα αυτά δε θα φτάσουν ποτέ στην Ελλάδα".

Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, κυκλοφοριακό, καθαριότητα, τσιμεντοποίηση, το καμένο δάσος του Σέιχ - Σου, τα λασπόνερα του Θερμαϊκού, η έλλειψη χώρων πρασίνου, στο τεράστιο πρόβλημα των σχολείων, των νοσοκομείων, των παιδικών σταθμών, της ατμοσφαιρικής και αισθητικής ρύπανσης. Μίλησε για τη νεολαία και τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, για τους συνταξιούχους και τη ληστεία που γίνεται στο εισόδημά τους.

Σημείωσε ότι με τα τεράστια ποσά που ξοδεύουν για προβολή, τις γιγαντοαφίσες, τα τηλεοπτικά σποτ, τα μεγάλα και φανταχτερά λόγια, οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ προσπαθούν να κρύψουν το συμβιβασμό και την ένοχη πολιτική τους, τις ευθύνες τους για τα τραγικά αδιέξοδα της πόλης. Η υποταγή και η συναίνεσή τους, συνέχισε, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της ΤΑ, σε φορομπηχτικά, δήθεν, ανταποδοτικά τέλη, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων των εργαζομένων στην ΤΑ. Είναι βαθιά εξαρτημένοι από την πολιτική υποταγής σε μια ΤΑ μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής, στο μοντέλο που έχουν αποφασίσει για τη Θεσσαλονίκη. Επίσης στην ομιλία του ο Αγ. Σαχίνης τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων Οργανισμών και επιχειρήσεων που προωθεί η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής απαιτεί δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια που θα είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για όλα αυτά τα οξυμένα προβλήματα. "Πιστεύουμε ότι πρέπει να αντεπιτεθούμε ώστε ο δήμος μας να αποκτήσει και πάλι το διεκδικητικό και λαϊκό του χαρακτήρα", είπε.

"Στη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας η διοίκηση και η αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου απέρριψαν κάθε πρόταση που ζητούσε τη συμμετοχή, την ενημέρωση και την ενεργοποίηση των πολιτών. Δεν μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σ' αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το σήμερα. Στο αύριο δεν έχει θέση η αλαζονεία, ο εκφυλισμός και η πελατειακή πρακτική. Απευθυνόμαστε στον ενεργό πολίτη, σ' αυτόν ανήκει αυτό το αύριο, και τον καλούμε σε συστράτευση και κοινή δράση", τόνισε. "Ψηφίζουμε "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" γιατί εμείς θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και οι δημότες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων των εργολάβων, των αεριτζήδων και των αετονύχηδων. Βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδας, ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο που έχει τον τίτλο "Θεσσαλονίκη 2000", του Σπ. Βούγια", σημείωσε χαρακτηριστικά.

  • Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κάτια Κελεσοπούλου και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κ.Δρούτσας.Οπως τόνισαν οι δύο ομιλητές "με την παρουσία του σήμερα στη μεγάλη συγκέντρωση στην Τούμπα ο λαός της πόλης μας βροντοφωνάζει ότι οι πολίτες έχουν δύναμη και λόγο. Ο καιρός της σιωπής τελείωσε. Αντεπίθεση, από τις 11 Οκτώβρη".

Λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης από εκπρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Λευτ.Κωνσταντινίδη διαβάστηκε μήνυμα του, στο οποίο τονιζόταν ότι "η ελληνική κοινωνία χρειάζεται αγωνιστές σαν τον Αγάπιο Σαχίνη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη της ψήφου με όλες τις δυνάμεις(2002-10-05 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο της νίκης παρουσίασε ο Αγ. Σαχίνης(2002-09-24 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι γιορτές μίσους(2000-08-31 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση - σάλπισμα αντεπίθεσης(1998-10-09 00:00:00.0)
Στο κέντρο της προσοχής ο εργαζόμενος άνθρωπος(1998-09-15 00:00:00.0)
Κοντά στα προβλήματα των αστυνομικών(1998-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ