Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η συγκέντρωση - σάλπισμα αντεπίθεσης

Στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα, στις 8 το βράδυ, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη

Με τη μαζική του συμμετοχή σήμερα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, που διοργανώνει ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", ο λαός της Θεσσαλονίκης θα απαιτήσει την άλλη λύση, έναν δήμο που θα στηρίζεται στην ολόπλευρη κινητοποίηση και συμμετοχή, που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική, έναν δήμο για το καλό των εργαζομένων και όχι για μίζες, προσωπικό όφελος και άλλου είδους συναλλαγές. Στη συγκέντρωση που θα γίνει στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα στις 8 το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Σαχίνης,που θα είναι ο κύριος ομιλητής, θα αναφερθεί σε πολιτικά ζητήματα και θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που έχει ανάγκη η πόλη.

Χτες ολοκληρώθηκαν οι περιοδείες του Αγ. Σαχίνη και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων σε γειτονιές, τόπους δουλιάς και σε φορείς της πόλης και από σήμερα όλος ο συνδυασμός πέφτει στη μάχη του ψηφοδελτίου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Αγ. Σαχίνης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΤ-3, της δημοτικής τηλεόρασης "TV 100" και των τοπικών εφημερίδων και είχαν συνάντηση με τους εργαζόμενους, καλώντας τους να υπερψηφίσουν το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ".

"Το ΣΕΒ ή εμάς θα ψηφίσετε;", ρωτούσε ο Αγ. Σαχίνης και για όσους δεν το εννοούσαν αμέσως εξηγούσε ότι πληθώρα βιομηχάνων στηρίζει την πολυδάπανη εκστρατεία του "αριστερού" Σπ. Βούγια, όπως αυτό καθαρά φάνηκε και στην καλοσκηνοθετημένη φιέστα που οργάνωσε ο τελευταίος στην πλατεία Αριστοτέλους.

Επίσης χτες ο Αγ. Σαχίνης περιόδευσε στην κεντρική Λαχαναγορά και την αγορά Τοσίτσα, συζήτησε με τους δημότες, τονίζοντας ότι αυτοί είναι ανάγκη να ξεφύγουν από το περιθώριο που τους έχουν ρίξει οι κυρίαρχες δυνάμεις και να μπουν στη δράση και τους αγώνες, για να επιβάλλουν τις λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

"Εχετε ανάγκη από δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια που έχουν τη δύναμη να αντισταθούν στα προγράμματα "σύγκλισης", στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υπερφορολόγηση των δημοτών, στη λογική της ανταποδοτικότητας και στον εξευτελισμό των συνειδήσεων για την εξασφάλιση ενός μεροκάματου της πείνας", επισήμανε ο Αγ. Σαχίνης. Τέλος ζήτησε να υπερψηφιστεί δυναμικά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα γίνει δυνατό να αλλάξουμε την γκρίζα πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Η Επιτροπή Στήριξης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, με προκήρυξή της, καλεί τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, που "βίωσαν τον άγριο αυταρχισμό των ΜΑΤ και της κυβερνητικής πολιτικής και που βιώνουν την άθλια πραγματικότητα της λεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης", να ψηφίσουν το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" και τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία".

Οι ταλαιπωρίες του κοινού δεν έχουν χρώμα

Οι ταλαιπωρίες, η υποτίμηση της νοημοσύνης και οι νοθείες των τροφίμων, ανάμεσα στα άλλα, δεν έχουν κομματικές φανέλες. Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές μπορούν να δείξουν ότι κρίνουν και επικρίνουν τις συνηθισμένες πρακτικές. Αυτά τονίζουν οι υποψήφιοι του συνδυασμού Κ. Δρούτσας και Μ. Λιάμος, αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ, αντίστοιχα, της "Κίνησης Πολιτών", στις συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε η Κίνηση. Ο πρόεδρος της "Κίνησης Πολιτών", Γ. Ζαχάρωφ, κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν για το λόγο των πολυδάπανων εκστρατειών του πλήθους των υποψηφίων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ιδιοτελείς γενικά προσπάθειες αξιοποίησης μελλοντικών κοινοτικών προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ