Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Με αισιοδοξία για τη νίκη

Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σαπρανίδης

"Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όπως πάντα. Μακριά από εμάς τα μεγάλα λόγια και οι χολιγουντιανές φωτογραφίες. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί - πολιτικάντηδες. Σέρνουμε το χορό του αγώνα για διεκδίκηση λύσης των κοινών μας προβλημάτων, τοπικών, αλλά και γενικών, αντλώντας πάντα τη δύναμη από τη δική σας συμπαράταξη μαζί μας". Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού, ο αγωνιστής υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης" (ΔΕΑΚ) Κώστας Σαπρανίδης.

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών ήταν ένα μόνο δείγμα της απήχησης που έχει ο συνδυασμός και το πρόγραμμά του. Ηταν ένα μόνο δείγμα της ανάγκης που νιώθουν οι Αμπελοκηπιώτες να δουν τη δημοτική αρχή να στέκεται ξανά συμπαραστάτης στα προβλήματά του. Η επιτυχία της χτεσινοβραδινής συγκέντρωσης επισφράγισε τη μέχρι τώρα ελπιδοφόρα πορεία του συνδυασμού. Εστειλε δυνατό το μήνυμα πως ο λαός των Αμπελοκήπων θα ενισχύσει σημαντικά τις αγωνιστικές δυνάμεις, εγγυητές για το μέλλον του δήμου, αλλά και της ΤΑ. "Ζούμε μια περίοδο επέλασης, που διαλύει την παραγωγική βάση, γιγαντώνει την ανεργία, μια περίοδο ατέρμονης λιτότητας. Οι υπαίτιοι δε λογοδοτούν, αντίθετα χρησιμοποιούν το σημαντικό πρόβλημα της ανεργίας για την προεκλογική παγίδευση των εργαζομένων, με ψεύτικες υποσχέσεις, ώστε να υποχρεώσουν τους δημότες να επικυρώσουν με την ψήφο τους τη δεινή τους θέση", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Σαπρανίδης και σημείωσε: "Εμείς καλούμε σε συμπαράταξη και κοινή πάλη όλους όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική. Κάτι που δεν έκαναν ούτε η δημοτική αρχή Σταματουλάκη, ούτε οι άλλοι συνδυασμοί. Κατά κοινή διαπίστωση η μεν δημοτική αρχή τα θαλάσσωσε. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως 5 από τους 15 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Σταματουλάκη δεν άντεξαν την κατακραυγή του κόσμου για τη χαμένη 8ετία και διαχώρισαν τη θέση τους. Είναι όμως όλοι τους συνυπεύθυνοι. Οι άλλοι συνδυασμοί περιορίστηκαν σε άστοχη κριτική".

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Σαπρανίδης κάλεσε τους δημότες να μην ξαναπέσουν στην παγίδα. Να καταδικάσουν όσους τους εμπαίζουν και τους χρησιμοποιούν. Να αναδείξουν ισχυρή εκείνη τη δύναμη που με το έργο της όλα τα προηγούμενα χρόνια απέδειξε ότι και η παραπέρα πορεία της θα είναι αγωνιστική, στην κατεύθυνση υπεράσπισης των μέχρι τώρα κατακτήσεων της ΤΑ. Θα είναι μια πορεία αντεπίθεσης για νέες κατακτήσεις, για πραγματική ΤΑ.

Κύριος στόχος του προγράμματος της ΔΕΑΚ, που ανταποκρίνεται και στις πραγματικές ανάγκες του δήμου και των κατοίκων του, είναι η δημιουργία χώρων άθλησης, πράσινου, πολιτισμού, και η δημιουργία παιδικών σταθμών. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Γενική Μελέτη ανάπτυξης του δήμου, αναπλάσεις, τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου, με προοπτική ένα βάθος χρόνου. Η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την άμεση αξιοποίηση των 15 οικοπέδων που αγοράστηκαν και των 50 που χαρακτηρίστηκαν επί δημαρχίας Κώστα Σαπρανίδη.

Μετά την πετυχημένη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση, αλλά παράλληλα αντλώντας δύναμη από την ανταπόκριση του κόσμου όλο το προηγούμενο διάστημα, ο συνδυασμός της ΔΕΑΚ από σήμερα συνεχίζει τη μάχη για τον τελικό στόχο. Αισιόδοξα βαδίζει για την κατάκτηση του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ