Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Δεν "είδε" ζημιές ο ΕΛΓΑ...

Την αδικία σε βάρος τους καταγγέλλει με Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους αμυγδαλοπαραγωγούς της περιφέρειας του Δήμου Ν. Αγχιάλου και των Κοινοτήτων Μικροθηβών και Αϊδινίου Νομού Μαγνησίας, η μεγάλη αδικία που έγινε σε βάρος τους από τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, ο ΕΛΓΑ θεωρεί πως οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό, στις 23/3/98, είναι μηδαμινές και συνεπώς οι παραγωγοί δε δικαιούνται ούτε καν τις ελάχιστες αποζημιώσεις.

Το θέμα αυτό έφεραν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας.Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, οι αγρότες θεωρούν τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ παντελώς ανεδαφικά, άδικα και απαράδεκτα ενώ, όπως τονίζεται, έγιναν γνωστά στους παραγωγούς με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση και συγκεκριμένα μετά τις 20/9/98. Γεγονός που καθιστά αδύνατη την επανεκτίμηση, αφού οι παραγωγοί τελείωσαν τη συλλογή του ελάχιστου εναπομείναντος καρπού.

Η μοναδική, όμως, ελπίδα των παραγωγών στις παραπάνω περιοχές - που η αμυγδαλοκαλλιέργεια είναι σχεδόν μονοκαλλιέργεια - ήταν η έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν, αλλά και η γρήγορη αποζημίωσή τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τονίζεται στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η παραπάνω αδικία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ