Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ο δήμος ξανά στα χέρια των αγωνιστών

Βροντερό "παρών" του λαού της Καλλιθέας στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας". Παρών θα είναι και στη διοίκηση του δήμου από την ερχόμενη Κυριακή

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η στιγμή που η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας θα ξανάρθει στα χέρια εκείνων που, όταν με δήμαρχο τον αείμνηστο Γιάννη Γάλλο διοικούσαν αυτή την πόλη, πάλεψαν για να κερδίσει όλα όσα μέχρι σήμερα κέρδισε. Αυτή η πεποίθηση ήταν διάχυτη χτες βράδυ, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα" (ΔΔΕ) Καλλιθέας στην πλατεία Δαβάκη.

Και η πάγια αρχή της παράταξης έγινε υπόσχεση και δέσμευση για μια ακόμη φορά από τον υποψήφιο δήμαρχό της Αριστείδη Αβραμίδη."Μαζί θα διοικήσουμε το δήμο, τόνισε. Μαζί θα αγωνιστούμε για όλα τα προβλήματα. Μαζί θα βρούμε τις λύσεις και μαζί θα αποκρούσουμε κάθε αντιλαϊκή, αντιδημοτική πολιτική και επίθεση". Και βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αφού, στις αρχές, στα οράματα και στους στόχους της ΔΔΕ κυριαρχεί ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι η υπερίσχυση συμφερόντων, κομματικών και ατομικών.

Ο γνώριμος από τα παλιά αγώνας των μελών της ΔΔΕ στο πλευρό των δημοτών για τη διεκδίκηση λύσεων στα τοπικά και γενικά προβλήματα είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της παράταξης. "Εμείς, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική αρχή, συμπορευτήκαμε σε όλους τους αγώνες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ημασταν μαζί με τους αγωνιζόμενους ενάντια στην ελεγχόμενη στάθμευση, ενάντια στην υπερφορολόγηση των επαγγελματοβιοτεχνών, παλέψαμε για την επίλυση των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι γονείς τους στο 13ο Δημοτικό Σχολείο. Στηρίξαμε έμπρακτα τους αγώνες των εργαζομένων στο δήμο". Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, όπως τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων εργοστασίων ("Φοίβος"), την αξιοποίηση προς όφελος των κατοίκων της περιοχής όλων των ελεύθερων χώρων (Χαροκόπειο, "Ιζόλα"), τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, ανοιχτών σε όλους τους δημότες, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, τη δημιουργία υποδομών για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας. Επιπλέον, επισήμανε και τους κινδύνους που αυτή τη στιγμή διαγράφονται για την Καλλιθέα ενόψει της Ολυμπιάδας και των έργων που θα γίνουν για τη διεξαγωγή τους.

"Με την ψήφο μας την ερχόμενη Κυριακή, κατέληξε ο Αρ. Αβραμίδης, θα κληθούμε να επιλέξουμε τι δήμαρχο, τι νομάρχη θέλουμε για την επόμενη τετραετία. Θέλουμε δήμαρχο και νομάρχη, πιστούς στις εντολές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή αποφασισμένους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, το λαϊκό θεσμό και την κοινωνική αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Αυτή την απάντηση, τόνισε, καλούμαστε μέσα από την κάλπη να στείλουμε σε όλους όσοι επιτίθενται στα κεκτημένα μας. Σε όσους θέλουν να μετατρέψουν σε εμπόρευμα τις κοινωνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να στηρίξουν τη ΔΔΕ και τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ.

Στη συγκέντρωση, μαζί με εκπροσώπους δεκάδων μαζικών φορέων, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Βασ. Δημόπουλος και ο Δανιήλ Γάλλος,γιος του αείμνηστου δημάρχου της Καλλιθέας Γιάννη Γάλλου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, ο οποίος δήλωσε: "Τα προβλήματα λύνονται μόνο με τόλμη, πάλη, αγώνα και όπου χρειάζεται με ρήξη με την κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ