Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Υπάρχει λύση: "Πειραιάς - Αναγέννηση"

"Να διεκδικήσουμε την πόλη μας", κάλεσε χτες τους Πειραιώτες σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης

Υπάρχει λύση για τον Πειραιά. Αυτό έδειξε η χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" στην πλατεία Κοραή, με ομιλητή τον επικεφαλής της και υποψήφιο δήμαρχο, Παναγιώτη Σαλπέα.Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς - ανάμεσά τους και πολλοί νέοι.

"Σε αυτές τις εκλογές δεν εκλέγεται μόνο δήμαρχος αλλά διαλέγουμε και τι Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε", τόνισε στην ομιλία του ο Π. Σαλπέας, για να προσθέσει: "Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θέλουμε ΤΑ με φορομπηχτικούς μηχανισμούς και πάσης φύσεως ιδιωτικοποιήσεις, που ο δημότης θα πληρώνει ακριβά για υποβαθμισμένες δημοτικές παροχές, ή θέλουμε ΤΑ με κοινωνικά χαρακτηριστικά, που θα είναι ενεργός συμπαραστάτης στα προβλήματα του πειραϊκού λαού. Που θα προγραμματίζει, θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί προς όφελός του για την κάλυψη των αναγκών του. Θα αντιπαρατίθεται σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και λειτουργιών με κριτήριο το κέρδος, θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή, σκληρή κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Που θα αποτελεί χώρο ουσιαστικής συμμετοχής των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Εμείς το λέμε καθαρά, ότι θα αγωνιστούμε για το δημόσιο και το λαϊκό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δε θα συνεργήσουμε στο ρόλο που της δίνει η κυβερνητική πολιτική και συμφωνούν και οι άλλοι συνδυασμοί, δηλαδή της νομιμοποίησης της ληστείας της τσέπης του λαού".

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σκεφτούν "ποιοι κατάντησαν τον Πειραιά την πιο βρώμικη πόλη και ξεπούλησαν όλους τους ελεύθερους χώρους, το δικαίωμα να περπατούν οι δημότες ελεύθερα στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και τους πεζόδρομους και τα γέμισαν με τραπεζοκαθίσματα. Ποιοι έκοψαν τις επιχορηγήσεις και δεν έκαναν σχεδόν κανένα αθλητικό έργο. Ποιοι αποφάσισαν το ξεπούλημα της περιουσίας του δήμου και παρέδωσαν τους δρόμους της πόλης σε ιδιωτική παρκο-εταιρία". Πρόσθεσε, πως ανάλογα πρέπει να σκεφτεί ο πειραϊκός λαός και για το ποιοι επέβαλαν την άγρια φορολογία και διόγκωσαν τα χρέη του δήμου, ποιοι έφεραν την ανεργία και ανέχτηκαν ή συνήργησαν στο κλείσιμο των βιομηχανιών. Σε αυτό το σημείο κατήγγειλε, πως μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές οι προσλήψεις στο δήμο συνεχίζονται.

Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να σκεφτούν ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν με συνέπεια και εντιμότητα μάχες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, έκαναν προτάσεις δημιουργικές και ενημέρωναν με ειλικρίνεια το λαό, ποιοι ήταν κοντά του σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας για όλα τα θέματα που τον απασχολούν, από την εργασία και την υγεία μέχρι το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Π. Σαλπέας απευθύνθηκε σε όλους τους Πειραιώτες και ιδιαίτερα τους αναποφάσιστους και σε αυτούς που νομίζουν ότι το λευκό "μπορεί να είναι λύση". "Δεν είναι μονόδρομος αυτά που ζείτε και σας συνθλίβουν. Με ευθύνη και συνέπεια σας καλούμε μαζί να διεκδικήσουμε την πόλη μας. Υπάρχει λύση. Ψηφίζουμε όλοι "Πειραιάς - Αναγέννηση"!".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ, ο Σήφης Κωτσαντής,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ, και πλήθος μαζικών φορέων και σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ