Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Πάτρα "ψήφισε" Π. Κοσιώνη

Μεγαλειώδης συγκέντρωση, που συγκρίνεται μόνο με αυτές προηγούμενων δεκαετιών, χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Χιλιάδες Πατρινοί έστειλαν μήνυμα αλλαγής και νίκης και διαδήλωσαν για "δήμαρχο αγωνιστή και όχι της κυβέρνησης χειροκροτητή"

Η πιο έγκυρη και αλάθητη δημοσκόπηση έγινε χτες βράδυ ζωντανά, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας στη διάρκεια της κεντρικής συγκέντρωσης του συνδυασμού "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι".Οι ενεργοί πολίτες της πόλης που αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, έστειλαν προς "πάσαν κατεύθυνσιν" το μήνυμα της αλλαγής και της νίκης. Ηταν εκεί άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και τους πολιτικούς χώρους, άνθρωποι που έφτιαχναν ένα τεράστιο μωσαϊκό πολιτών από διαφορετικούς εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, άνθρωποι που τους ένωνε η ίδια απόφαση: η διάθεσή τους να οδηγήσουν με την ψήφο και τη συμμετοχή τους την Πάτρα μπροστά.

Ηταν, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον Π. Κοσιώνη, η εικόνα της Πάτρας "που σπάει τη σιωπή της".

Ηταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση. Χιλιάδες Πατρινοί "πλημμύρισαν" την τεράστια κεντρική πλατεία της πόλης.

Ολοι αυτοί υποδέχτηκαν τον Παναγιώτη Κοσιώνη φωνάζοντας "έναν δρόμο έχουμε, μια επιλογή, δήμαρχος Κοσιώνης, η προοπτική" ζητώντας "δήμαρχο αγωνιστή και όχι της κυβέρνησης χειροκροτητή".Ο επικεφαλής του συνδυασμού αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα της Πάτρας, στην ανεργία, στο κυκλοφοριακό, στην ποιότητα ζωής, στα κοινωνικά προβλήματα, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, τονίζοντας πως υπεύθυνη γι' αυτά είναι η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθήθηκε και η ανοχή και στήριξή της από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Οι συγκεντρωμένοι τον διέκοψαν φωνάζοντας προς τους υπεύθυνους της κρίσης ότι "τέρμα πια η κοροϊδία, η Πάτρα δε σηκώνει άλλη ανεργία"."Απαντώντας" τους, ο Π. Κοσιώνης τόνισε, πως αυτή η Πάτρα σύντομα θα δώσει τη θέση της στην Πάτρα της προόδου και της δημιουργίας προς όφελος του λαού της, αυτής που όλοι οι δημότες οραματίζονται.

Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, ο Π. Κοσιώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής της γκρίζας εικόνας της Πάτρας και της δημιουργίας μιας πόλης χαρούμενης, φωτεινής, καθαρής και ολοπράσινης που θα κρατάει τα παιδιά της και θα ζεσταίνει τους ανθρώπους της. Μίλησε για μια πόλη "που δε θα συμπιέζεται ανάμεσα στον καμένο και αφρόντιστο Παναχαϊκό και τα συρματοπλέγματα του λιμανιού και του μολυσμένου Πατραϊκού", μια πόλη που δε θα γυρνά την πλάτη της στη θάλασσα, μια πόλη γεμάτη πάρκα, παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής, μια πόλη με φροντίδα για τον άνεργο, τον άρρωστο, τον αναξιοπαθούντα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, κάνοντας ένα ολιγόμηνο άλμα στο χρόνο, περιέγραψε μια Πάτρα που θα έχει φωνή, που θα διεκδικεί μαζί με όλο το λαό της το δίκιο της και θα κατακτά λύσεις ανεξάρτητα από τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης. Περιέγραψε μια δημοτική αρχή που θα ενώνει όλο τον εργαζόμενο λαό της πόλης, θα αφουγκράζεται τα αιτήματά του, θα παίρνει τη γνώμη των φορέων του και θα συνενώνει όλους τους δημότες σ' ένα ενιαίο ρεύμα για την αλλαγή και την πρόοδο.

Αναφερόμενος στην ευρύτητα και στην αντιπροσωπευτικότητα του ψηφοδελτίου του, ο Π. Κοσιώνης σημείωσε πως αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αυτονόητη αντανάκλαση της ενότητας και της συσπείρωσης των Πατρινών καθώς είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που δε φτιάχτηκε με γνώμονα κομματικά ή άλλα συμφέροντα αλλά συσπειρώνει ανθρώπους από όλο το πολιτικό, επαγγελματικό και κοινωνικό φάσμα που έχουν στόχο να οδηγήσουν την Πάτρα στο δρόμο της προόδου. "Είμαστε - είπε χαρακτηριστικά - το μόνο ενωτικό ψηφοδέλτιο. Και αυτή την ενότητα θα τη διατηρήσουμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας σαν κόρη οφθαλμού, σαν απαραίτητο όπλο για τη λύση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν 12 χρόνια την πόλη", προσθέτοντας πως η αριστερή πολιτική είναι αυτή που ενώνει τον λαό συσπειρώνοντάς τον γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. "Το μέλημά μας πια είναι ο σχεδιασμός για την Πάτρα του Αύριο", κατέληξε ο επικεφαλής του συνδυασμού καθώς οι συγκεντρωμένοι έδιναν την υπόσχεση πως "στις 11 Οκτώβρη η Πάτρα θα μιλήσει", προδιαγράφοντας έτσι το αποτέλεσμα της Κυριακής, που μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα από απόφαση κι ελπίδα, μετατρέπεται σε σιγουριά για τη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ