Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Ενότητα στη βάση των λαϊκών προβλημάτων

Σε μεγάλη συγκέντρωση της "Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Χαρχαντής

Να αντισταθούν στην πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους εργαλείο παραγωγής και όμηρους των δημοτικών επιχειρήσεων, στην πολιτική αφανισμού των μικρομεσαίων, των ιδιωτικοποιήσεων, που καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κάλεσε τους δημότες του Ελευθερίου - Κορδελιού, ο Γιάννης Χαρχαντής, υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" μέσα από τη μεγάλη χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού.

"Οι Δήμοι και οι Νομαρχίες μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, ενσωματώνονται στη λογική των νόμων της οικονομίας της αγοράς. Η ΑΔΕΚ όλο αυτό το διάστημα επικέντρωσε τη δράση της και την κριτική της σε προβλήματα ανεργίας, υποαπασχόλησης, κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις για την άλωση της ΤΑ με στόχο το πέρασμα πολιτικών σε βάρος του λαού και του ίδιου του θεσμού της ΤΑ", ανέφερε ο Γ. Χαρχαντής και διευκρίνισε πως το πρόγραμμα της ΑΔΕΚ είναι πρόγραμμα που λύνει σε σημαντικό βαθμό λαϊκά προβλήματα και διατηρεί το θεσμό της ΤΑ με τη λαϊκή μορφή και περιεχόμενό της.

Κάνοντας κριτική στους άλλους συνδυασμούς και στον νυν δήμαρχο, επισήμανε πως στάθηκαν μακριά από τα προβλήματα των δημοτών και τις αιτίες που τα γεννούν, "ακόμη και προεκλογικά δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με όσα κυριολεκτικά βασανίζουν τους δημότες. Κλείνουν τα μάτια στη μετακατοχική εικόνα που παρουσιάζουν οι συνοικισμοί Διαλογή και Αμπελάκια. Αντίθετα επιδόθηκαν στο ρουσφέτι, στην εξαγορά συνειδήσεων, στον εκβιασμό και στη δημαγωγία".

Μιλώντας για το διεκδικητικό πλαίσιο του προγράμματος του συνδυασμού, ο Γ. Χαρχαντής επικέντρωσε στην αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στο 8% και στη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων που ειδικά για το Δήμο είναι 2,5 δισ. δραχμές. Μίλησε για κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, του ΤΑΠ, της πρόσθετης φορολογίας για κάθε προσφερόμενη υπηρεσία. Ιδιαίτερα στάθηκε επίσης στην ανάγκη περιβαλλοντικών μελετών και στην επιβολή μέτρων στα εργοστάσια για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, ξεκαθάρισε πως η ΑΔΕΚ θα παλέψει ώστε να μη γίνει καμία εκχώρηση αρμοδιοτήτων, κοινωνικών υπηρεσιών σε δημοτικές επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

"Στόχος μας είναι η ενότητα στη βάση των λαϊκών προβλημάτων για συγκρότηση μετώπου αντίστασης στην πολιτική της λιτότητας, του αυταρχισμού σε βάρος της ΤΑ και των δημοτών. Σ' αυτό τον αγώνα ανατροπής θα αναδειχτούν υγιείς δυνάμεις, ικανές να βάλουν φραγμό στις επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Για μια αντίθετη πορεία της ΤΑ στην αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων και για όλους τους παραπάνω λόγους, αναδείξτε ενισχυμένη την ΑΔΕΚ, δώστε δύναμη στη δική σας δύναμη", κατέληξε ο Γ. Χαρχαντής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δέσμευση αγώνα ενάντια στα προβλήματα(2008-03-13 00:00:00.0)
Ηρθε ο καιρός να επανέλθει η Αριστερά στο Δήμο(1998-10-08 00:00:00.0)
Την Τρίτη η κεντρική συγκέντρωση(1998-10-03 00:00:00.0)
Απήχηση συναντούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί(1998-09-24 00:00:00.0)
Σε λίγο θα πουν κι ευχαριστώ(1998-05-21 00:00:00.0)
Επικυρωτής των αποφάσεων του δημάρχου(1997-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ