Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ (ΔΕΚΥ)
Δέσμευση αγώνα ενάντια στα προβλήματα

Στις 16 του Μάρτη η Γενική Συνέλευση και στις 19 Μάρτη η ψηφοφορία για νέα διοίκηση στον Σύνδεσμο Υδραυλικών

Με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για την επίλυση των ειδικών και γενικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κατέρχεται η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Υδραυλικών (ΔΕΚΥ) στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας. Την Κυριακή 16 του Μάρτη θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Συνδέσμου στα γραφεία του (Κειριαδών 1) και την Τετάρτη 19 του Μάρτη θα γίνουν οι εκλογές στον ίδιο χώρο.

Στην εκλογική διακήρυξη του ψηφοδελτίου της ΔΕΚΥ - με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του Συνδέσμου Θ. Στρουμπούλη - υπογραμμίζεται η δέσμευση για συνέχιση των αγώνων ώστε κάθε συνάδελφος «να μπορεί να δουλέψει και να ζήσει την οικογένειά του». Τονίζεται η συμμετοχή του Συνδέσμου σε όλες τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου, χωρίς ταλαντεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ασκείται κριτική στους εκλεγμένους συνδικαλιστές στη ΓΣΕΒΕΕ και σε άλλα όργανα που, συμμετέχοντας σε στημένους «κοινωνικούς διαλόγους», διευκόλυναν τις κυβερνήσεις να περάσουν μέτρα σε βάρος του κλάδου. «Παριστάνουν τους ανεξάρτητους και την ίδια στιγμή με κάθε τρόπο και μέσο στηρίζουν την πολιτική των κομμάτων τους, που είναι ο αφανισμός των μικρών επιχειρήσεών μας. Υπονομεύουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των αγωνιστικών δυνάμεων», τονίζεται στη διακήρυξη. Αντίστοιχα, η ΔΕΚΥ ασκεί κριτική στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο της «ΑΔΕΚΥ»: «Ας μας πούνε οι συνάδελφοι της ΑΔΕΚΥ. Μόνοι μας θα διεκδικήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας, μιας και η ΟΒΥΕ και η ΓΣΕΒΕΕ "στρίβειν διά του αρραβώνος" ή θα συμμαχήσουμε με οποιοδήποτε σωματείο - ομοσπονδία - φορέα, που ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους, ξεκάθαρα συνυπογράφουν τα δίκαια αιτήματά μας και διεκδικούν;».

Αναφερόμενη στη γενικότερη κατάσταση, η ΔΕΚΥ σημειώνει ότι οι κυβερνήσεις ασχολούνται μόνο με τη διασφάλιση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ η οικονομική κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων είναι κρίσιμη. Στο Aσφαλιστικό «αμφισβητείται η ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μας κάλυψη, λιγοστεύει συνεχώς η κρατική επιχορήγηση» και οι τελευταίοι νόμοι πλήττουν ακόμη περισσότερο τα ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Στο φορολογικό παρατείνεται η κατάσταση «ομηρίας».

Στον απολογισμό της τριετίας που προηγήθηκε κατά την οποία είχε την ευθύνη της διοίκησης του Συνδέσμου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

  • Ανοιξε «πόλεμο» με τα εργοστάσια και τους προμηθευτές για τα ελαττωματικά υλικά που προμηθεύουν.
  • Για πρώτη φορά και μετά από τεράστιες δυσκολίες επιτεύχθηκε η ασφάλιση για πέντε χρόνια των εγκαταστάσεων που κατασκευάζονται και με τη χαμηλότερη χρέωση υπεύθυνης δήλωσης σε όλη την Ελλάδα.
  • Κατάφερε τη μείωση του ΦΠΑ από 19% σε 9% για τις επισκευές και συντηρήσεις.
  • Δημιουργήθηκε γραφείο αερίου που προσέφερε τεράστια βοήθεια στους συναδέλφους. Εκδόθηκε κώδικας πρακτικής για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ