Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Παλεύουμε και διεκδικούμε γι' αυτά που μας ανήκουν!

Το μήνυμα αυτό έστειλε προχτές το βράδυ σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Γεωργούτης

"Δεν παζαρεύουμε τις αρχές μας, δε ζητιανεύουμε ψίχουλα. Διεκδικούμε αγωνιστικά το δικαίωμα των εργαζομένων αυτής της πόλης στη δουλιά, στη ζωή, στο ανθρώπινο περιβάλλον. Παλεύουμε για το δικαίωμά μας να ονειρευόμαστε, να ελπίζουμε, να αγαπάμε και να χτίζουμε μαζί τη Νέα Φιλαδέλφεια που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας".

Το μήνυμα αυτό έστειλε προχτές το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Μάκης Γεωργούτης,στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" στην πλατεία Πατριάρχου. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε στους συγκεντρωμένους πως "μέχρι την Κυριακή μένουν τρεις μέρες γερής δουλιάς για ν' αναδείξουμε τη "Δημοκρατική Συνεργασία" ξανά Δημοτική Αρχή, μετά από ένα διάλειμμα οκτώ χρόνων".

Ο Μ. Γεωργούτης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, τους ζήτησε να καταψηφίσουν τις παρατάξεις και τους υποψήφιους δημάρχους που είναι υποταγμένοι και πειθαρχημένοι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. "Ολους εκείνους, που θέλουν να κάνουν αυτές τις εκλογές έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών τους να τσακίσουν το λαϊκό και εργατικό κίνημα".

Κάλεσε το λαό της Ν. Φιλαδέλφειας να δώσει καταδικαστική απάντηση, υπερψηφίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, εκλέγοντας μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που δε θα κλείνει τα μάτια στην καταλήστευση των εργαζομένων, στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην εξαθλίωση των συνταξιούχων. Γιατί όπως επισήμανε: "Ο λαός χρειάζεται μαχητές που θα ασκήσουν πολιτική υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Χρειάζεται νομάρχες και δημάρχους που θα είναι συναγωνιστές του, που θα αξιοποιούν τη θέση τους στην Αυτοδιοίκηση για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης και όχι πυροσβέστες της οργής του".

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" επέκρινε τη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως "στα οχτώ χρόνια που πέρασαν, δεν ήταν μόνο πλήρως εναρμονισμένη με τις κυβερνητικές εντολές, αλλά και πρωτοπόρα στην υλοποίησή τους" και καταδίκασε τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, την παντελή έλλειψη φροντίδας για τη νεολαία, αλλά και τη δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικής επιχείρησης και με σκοπό το κέρδος.

Αναφερόμενος στις θέσεις της παράταξής του, ο Μ. Γεωργούτης τόνισε: "Η "Δημοκρατική Συνεργασία" αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να "ελαφρύνει" το φιλαδελφειώτικο λαό και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν. Θα αγωνιστεί για παιδεία αναβαθμισμένη και ενιαία και θα αντισταθεί στην πνευματική υποδούλωση που σχεδιάζουν για τους νέους της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων".

Ο Μ. Γεωργούτης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του Αλσους της Ν. Φιλαδέλφειας και καταχειροκροτήθηκε όταν δήλωσε πως "δε δεχόμαστε καμία παρέμβαση που θα μπορούσε ν' αλλάξει το δασικό του χαρακτήρα. Εξάλλου, το δάσος δε μας ανήκει, το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και πρέπει να τους το επιστρέψουμε".

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δώρα Μόσχου, Χρυσάνθη Γκούμα, Λούλα Μαρδάκη και Νίκος Γεωργιάδης εκ μέρους της Επιτροπής Νέων της παράταξης και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Παύλος Παναγιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ