Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ερχεται η νίκη!

Μεγάλη συγκέντρωση χτες του συνδυασμού "Νέα Καρδίτσα" με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Τέγο

Ο όγκος, το πάθος και ο παλμός της χτεσινοβραδινής συγκέντρωσης προμηνύει τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού "Νέα Καρδίτσα", μεθαύριο Κυριακή."Αυτό το πάθος", επισήμανε, αρχίζοντας την ομιλία του ο Χρήστος Τέγος,υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, "δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς και θα φέρει τη μεγάλη νίκη". Κι αμέσως υπογράμμισε ότι "η νίκη μας θα αποδείξει την εμπιστοσύνη των Καρδιτσιωτών στο πρόγραμμά μας, που είναι ρεαλιστικό και συγχρόνως τολμηρό, αναδεικνύει το κοινωνικό όραμά μας για το πώς θέλουμε την Καρδίτσα του αύριο".

Επισημαίνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί φορομπηχτικό μηχανισμό και "μακρύ χέρι" των κυβερνήσεων, ο Χρήστος Τέγος υπογράμμισε ότι αυτό συντελείται τη στιγμή που η πολιτική που εφαρμόζεται δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο λαό, όπως αυτά της ανεργίας, του ξεκληρίσματος της αγροτιάς, της λιτότητας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα.

Καταλογίζοντας στη συνέχεια στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αναξιοπιστία, αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, ρουσφετολογία, φορομπηχτική πολιτική, ο Χρήστος Τέγος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της "Νέας Καρδίτσας" ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι όλων των δημοτών, θα λειτουργεί με διαφανείς διαδικασίες, θα τηρεί την αξιοκρατία, θα αγωνίζεται μαζί με τους δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, θα συμπαραστέκεται στους κοινωνικούς αγώνες.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του σε ό,τι αφορά τα έργα που θα γίνουν στην πόλη κι αφορούν το κυκλοφοριακό, το σχέδιο πόλης, την ολοκλήρωση των δικτύων κοινής ωφέλειας, την καθαριότητα, την πολιτιστική και αθλητική αναβάθμιση, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα - τόνισε - θα επιδειχτεί για τις "ευαίσθητες" κοινωνικές ομάδες και για την επίλυση των προβλημάτων της νεολαίας και της τρίτης ηλικίας.

Στον τομέα της οργάνωσης του δήμου - επισήμανε - θα αφιερωθεί πολύς χρόνος και θα χρειαστεί πολύς κόπος, για να διορθωθούν τα κατάλοιπα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, ώστε ο δημότης να νιώθει το δήμο δικό του και όχιμηχανισμό εχθρικό απέναντί του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Χρήστος Τέγος στον αγώνα για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την ανάπτυξη της πόλης και του νομού της Καρδίτσας, τονίζοντας:

"Δεν μπορούμε να μιλάμε για τίποτε άλλο αν δεν έχουμε λύσει το σοβαρό πρόβλημα υπανάπτυξης που αντιμετωπίζει ο νομός και κατ' επέκταση η πόλη της Καρδίτσας. Αφήστε τους άλλους που μιλάνε για ευρωπαϊκό αέρα που πνέει στην Καρδίτσα. Οι δημότες γνωρίζουν τον αποπνικτικό αέρα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της συρρίκνωσης της αγοράς. Από τη θέση της Δημοτικής Αρχής θα σταθούμε στο πλευρό των αγροτών που αγωνίζονται για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, τη μείωση του κόστους των αγροτικών προϊόντων. Θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα των βιοτεχνών, που αγωνίζονται για αύξηση των κινήτρων που θα βοηθήσουν τις παραγωγικές επενδύσεις στην περιοχή μας. Θα σταθούμε δίπλα στους εμπόρους και θα υλοποιήσουμε το αίτημά τους για κατάργηση του τέλους 2% που επιβάλλεται σε επαγγελματίες διαφόρων καταστημάτων. Θα αγωνιστούμε πραγματικά για την πραγματοποίηση όλων εκείνων των υποδομών που δημιουργούν την ανάπτυξη. Εννοούμε τις οδικές συνδέσεις που θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την απομόνωση. Την αναβίωση του σημαντικού για την Καρδίτσα θεσσαλικού σιδηροδρόμου".

Ο Χρήστος Τέγος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας της απαραίτητης υποδομής στις κοινότητες του διευρυμένου δήμου Καρδίτσας, για να αναβαθμιστούν οι κοινωνικές εξυπηρετήσεις των κοινοτήτων στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και να αντιμετωπιστούν, όσο είναι δυνατόν, οι συνέπειες του προγράμματος "Καποδίστριας".

Η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου της "Νέας Καρδίτσας" κατέληξε με τη βεβαιότητα ότι "στις 11 Οκτώβρη η Καρδίτσα αλλάζει σελίδα".Ο Χρήστος Τέγος κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να γιορτάσουν όλοι μαζί τη μεγάλη βραδιά της νίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ