Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Κοκκινιά κλείνει την τετραετία της ντροπής

Ο ηρωικός λαός της δήλωσε χτες, με τη μαζική και μαχητική παρουσία του στη συγκέντρωση, ότι το φως της νίκης ανήκει από τώρα στη "Δημοκρατική Ενότητα" και στην Βέρα Νικολα'ϊδου

Με μια εκπληκτικά εντυπωσιακή συγκέντρωση χτες στην πλατεία Αγίου Νικολάου, η ηρωική Κοκκινιά απέδειξε πως η παράδοση που έχει στον αγώνα, στην πάλη και στη διεκδίκηση, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αντίθετα έχει δυναμώσει μετά τη θλιβερή τετραετία του σημερινού δημάρχου Βασίλη Τράπαλη.Γι' αυτό και η Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφια νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση έδωσε το "στίγμα": "Οι Κοκκινιώτες μπορούν και πρέπει να κλείσουν με την ψήφο τους τη σελίδα της ντροπής, την τετράχρονη παρένθεση της μίζας και της αρπαχτής, του "άρτου και των Θεαμάτων", της υποκρισίας και του ρουσφετιού. Μπορούν και πρέπει να καταψηφίσουν τη σημερινή δημοτική αρχή και να αναδείξουν, ξανά, δήμαρχο της πόλης την αγωνίστρια Βέρα Νικολαϊδου. Η πρώτη Κυριακή πρέπει να δώσει στη Νίκαια το φως της νίκης".

Η χτεσινή συγκέντρωση απέδειξε πως αυτό το φως της νίκης ανήκει από τώρα στη "Δημοκρατική Ενότητα", στην Βέρα Νικολαϊδου και στον ηρωικό λαό της πόλης. Φάνηκε από τη συμμετοχή των εργαζομένων που φώναξαν χτες κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, φάνηκε απ' τη συμμετοχή των γυναικών, των νέων της πόλης που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, στη μόρφωση, στην εργασία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Φάνηκε απ' τη συγκινητική συμμετοχή των συνταξιούχων, της περήφανης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, απ' τους απογόνους της Μικρασιατικής προσφυγιάς, απ' τη συμμετοχή της γενιάς 114 και του αντιδικτατορικού αγώνα.

"Από την επαύριο των εκλογών αλλάζουμε σελίδα", τόνισε στην ομιλία της η Βέρα Νικολαϊδου: "Είναι μια πεποίθηση που διατρανώνεται μέρα με τη μέρα από τα μηνύματα του κόσμου που παίρναμε και παίρνουμε σε όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο σε όλες τις γειτονιές, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. Δύσκολα βρίσκεις πια Νικαιώτη εργαζόμενο που να αποδέχεται τις κυβερνητικές επιλογές που εφαρμόζονται σήμερα και στην πόλη μας από τον κ. Τράπαλη. Αυτά τα μηνύματα, άλλωστε, τα έχουν πάρει και οι αντίπαλοί μας, που έστω τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται στις γειτονιές. Η αποδοκιμασία που συναντούν, τους έχει πανικοβάλει τόσο, που έχουν χάσει και το τελευταίο όριο αυτοσεβασμού και αυτοσυγκράτησης, βγάζοντας σε πρώτο πλάνο τα μόνα τους όπλα που νομίζουν ότι θα τους περισώσουν: προβοκάτσιες, λασπολογία, εξαγορά συνειδήσεων, φίμωση της αντίθετης φωνής, πολιτική δίωξη, ακόμα και τους προπηλακισμούς και την τρομοκρατία".

"Το κρίσιμο ερώτημα αυτών των εκλογών - συνέχισε η ομιλήτρια - είναι: Με την ψήφο τους οι δημότες θα καταδικάσουν αυτήν την πολιτική; Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι Κοκκινιώτες θα δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας μέσα από τις κάλπες. Είμαστε βέβαιοι πως με την ψήφο τους την Κυριακή, θα κλείσουν την παρένθεση της υποταγής που άνοιξε με τη θητεία του ο απερχόμενος δήμαρχος".

"Ο κ. Τράπαλης - σημείωσε ακολούθως η Βέρα Νικολαϊδου - υπήρξε ο δήμαρχος που υπηρέτησε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την υπερασπίστηκε και προσπάθησε να την εφαρμόσει στο δήμο μας. Οι φόροι, τα χρέη, η σπατάλη, το ψέμα, η συκοφαντία και η πολιτική δίωξη ήταν ο καλύτερος εαυτός του και σίγουρα ό,τι χειρότερο για τη Νίκαια. Και βέβαια απών ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος από όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των δημοτών της Κοκκινιάς".

"Πρέπει να βάλουμε τέρμα σε αυτό τον κατήφορο", υπογράμμισε η Βέρα Νικολαϊδου και συνέχισε: "Η τετραετία, που πέρασε, μας έδειξε πως η πόλη χρειάζεται δήμαρχο. Δήμαρχο που να ζει, να αναπνέει τους ρυθμούς, τις αγωνίες της πόλης και των ανθρώπων της και να είναι δίπλα στους αγώνες των δημοτών. Δήμαρχο των έργων και όχι των σχεδίων επί χάρτου και των υποσχέσεων.

Η Νίκαια χρειάζεται δημοτική αρχή που θα σηκώσει το βάρος της αντίστασης, θα σταθεί αγκωνάρι στην τετραετία 1999 - 2002 που προδιαγράφει μαύρε μέρες για το λαό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο όνομα της σύγκλισης και της ΟΝΕ".

"Εμείς σας λέμε", τόνισε η Βέρα Νικολαϊδου, τελειώνοντας την ομιλία της "ότι η Δημοκρατική Ενότητα είναι εδώ. Θα είμαστε και αύριο εδώ, όπως ήμασταν και χτες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς, στη διαδρομή της πόλης, θα βρει τη Δημοκρατική Ενότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ