Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαγόρευσαν συγκέντρωση της ΝΑΣ!

Την απαγόρευση προεκλογικής συγκέντρωσης των συνδυασμών "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" και "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" στην Τσαριτσάνη της Ελασσόνας "αποφάσισαν και διέταξαν" χτες από κοινού η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η Νομαρχία και η Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Εκπρόσωποι των δύο συνδυασμών είχαν ζητήσει εδώ και 15 μέρες και πήραν την άδεια από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση χτες, ώρα 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης, με ομιλητές τον υποψήφιο δήμαρχο Ελασσόνας Κώστα Αλέξη και εκπροσώπους της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας". Ομως, ο πρόεδρος της κοινότητας και μερικοί άλλοι κάτοικοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, "λαϊκή συνέλευση" και "πολιτιστικές" εκδηλώσεις, με στόχο προφανώς να μη γίνει η προεκλογική συγκέντρωση. Πρόκειται για στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, οι οποίοι ενώ είχαν ταχθεί ουσιαστικά υπέρ του "Καποδίστρια" και απλώς ζητούσαν να γίνει η Τσαριτσάνη έδρα ενός νέου δήμου, τώρα εμφανίζονται ως "υπερπατριώτες" και στην ουσία "απαγορεύουν" στους κατοίκους της κοινότητας να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Με αφορμή αυτή τη στάση του προέδρου της κοινότητας, συνήλθε χτες η Νομαρχιακή Αστυνομική Επιτροπή Λάρισας - στην οποία μετείχαν ο πρωτοδίκης Χαρ. Παπακώστας ως πρόεδρος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Κ. Καλαμπαλίκης ως εισηγητής, οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας Κ. Σαμαρίνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γ. Μπούκης,ως μέλη, και ο Χρ. Καλομπάτσιος,αστυνόμος Α ως γραμματέας - η οποία εξέδωσε απόφαση (με αριθμό 1/199), με την οποία απαγόρευσε την προεκλογική συγκέντρωση στο χώρο όπου είχε προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

"Η Επιτροπή αφού αντήλλαξε απόψεις και συζήτησε το θέμα, έκρινε ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη πραγματοποίηση δύο συγκεντρώσεων στον ίδιο χώρο και χρόνο και επειδή υπάρχει κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και αποβλέπουσα στη διατήρηση του ηπίου κλίματος των εκλογών, αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Τσαριτσάνης" για την ημέρα και ώρα που έχει ζητηθεί, αντί της κεντρικής πλατείας, στην πλατεία Παναγιάς Τσαριτσάνης. Σε περίπτωση υποβολής νέου αιτήματος από τον ίδιο ή άλλο συνδυασμό ή υποψήφιο, η συγκέντρωση που θα ζητηθεί θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πλατεία Παναγιάς Τσαριτσάνης. Για την τήρηση της τάξης εξουσιοδοτείται η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, εφόσον αυτό παραστεί αναγκαίο, να λάβει όλα τα αναγκαία και νόμιμα μέτρα".

Πρόκειται για καθαρή συμπαιγνία των τοπικών παραγόντων, που έχουν θορυβηθεί από την απήχηση των αγωνιστικών συνδυασμών, καθώς για τη δεύτερη συγκέντρωση δεν είχε ζητηθεί άδεια, ενώ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους της ΝΑΣ ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

Υποκινούμενες αποφάσεις

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της Αστυνομικής Επιτροπής προκάλεσε την αντίδραση των συνδυασμών της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας", της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και πολλών κατοίκων της περιοχής. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Κώστας Αλέξης,υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας, και ο Θ. Σερδένης,νυν και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Λάρισας, αναφέρεται:

"Βαριές είναι οι ευθύνες εκείνων, που ενώ δεν αντιπάλεψαν επί της ουσίας τον "Καποδίστρια", επί μήνες καλλιεργούν ένα στείρο φανατισμό και ένα έντονο διχαστικό κλίμα, για να αναγκάσουν τους ψηφοφόρους της Τσαριτσάνης να απέχουν από τις προσεχείς εκλογές.

Εμείς, από την αρχή υποστηρίζαμε ότι η αποχή δεν αποτελεί την πιο κατάλληλη αντίσταση στον "Καποδίστρια" και γι' αυτό συγκροτήσαμε τους συνδυασμούς μας και με υποψήφιους από την Τσαριτσάνη.

Ομως, ο σημερινός πρόεδρος της κοινότητας και οι τοπικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εμπνεόμενοι από ένα ολοκληρωτικό πνεύμα, προσπάθησαν να επιβάλουν με όλα τα μέσα τη δική τους άποψη, γι' αυτό και είναι οι ηθικοί αυτουργοί των χτεσινοβραδινών επεισοδίων σε βάρος των εκπροσώπων των συνδυασμών μας.

Θεωρούμε τη χτεσινοβραδινή ενέργεια βαθιά αντιδημοκρατική και παντελώς απαράδεκτη. Τις θεωρούμε ενέργειες υποκινούμενες με προφανή στόχο, όχι μόνο να μην ακουστεί η άλλη άποψη, όχι μόνο να μην υπάρξει δημοκρατικός διάλογος, αλλά και για να παρεμποδιστεί η προσέλευση των ψηφοφόρων κατά τις εκλογές της Κυριακής.

Μπροστά σ' αυτή την κατεύθυνση καλούνται οι υπεύθυνες δικαστικές και διοικητικές αρχές να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Εμείς μένουμε σταθεροί ενάντια στον "Καποδίστρια". Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανεξαρτησία της Τσαριτσάνης. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε μια Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αγωνιστική και διεκδικητική, ασπίδα στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον "ετσιθελισμό" των κρατούντων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίκες συνδικαλιστών(2015-12-16 00:00:00.0)
Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων έφερε την καταστροφή(2005-08-09 00:00:00.0)
Ημέρες και έργα δικομματικής αθλιότητας...(2002-10-08 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη των εκλογών!(2002-09-25 00:00:00.0)
Ο Κ. Παπακωνσταντίνου υποψήφιος δήμαρχος(2002-07-04 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικό δρόμο η ύπαιθρος(1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ