Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μετράμε φίλους στον αγώνα, όχι στα σαλόνια

Οι ναυτεργάτες ένιωσαν στο "πετσί" τους, τους "ανεξάρτητους", "αδέσμευτους" και "εκσυγχρονιστές" δημάρχους και νομάρχες, όταν, με εντολή τους, τα γκλομπ των λιμενικών έπεφταν "βροχή" στη διάρκεια των μεγάλων ναυτεργατικών αγώνων. Και γι' αυτό θα τους "μαυρίσουν" στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Το μήνυμα έστειλαν οι ίδιοι οι ναυτεργάτες χτες, στη διάρκεια σύσκεψης, που έγινε στην αίθουσα συνελεύσεων της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,με ομιλητές τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ και πρόεδρο του σωματείου Γιώργο Τούσσα και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και γραμματέα του σωματείου, Σάββα Τσιμπόγλου.

Στη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ότι οι ναυτεργάτες δεν ξεχνούν ότι:

  • Στη διάρκεια της μεγαλειώδους 10ήμερης απεργίας τους, στην Κρήτη, η νομάρχης Χανίων Μαρκογιαννάκη και άλλοι τοπικοί άρχοντες, εφαρμόζοντας τη φασιστική θεωρεία του "κοινωνικού αυτοματισμού", είχαν επιστρατεύσει ανθρώπους της νύχτας με φουσκωμένους ποινικούς φακέλους, τους οποίους εμφάνιζαν ως ...αγανακτισμένους πολίτες που έκαιγαν κάβους και ποδοπατούσαν ναυτεργάτες.
  • Τον νομάρχη και περιφερειάρχη της Ηγουμενίτσας, όταν στην 7ήμερη ναυτεργατική απεργία έδωσαν εντολή στους λιμενικούς να ξυλοκοπήσουν άγρια τους ναυτεργάτες, με αποτέλεσμα ορισμένοι να βρεθούν στο νοσοκομείο.
  • Τον νομάρχη και περιφερειάρχη στην Κέρκυρα τον περασμένο Αύγουστο, που, όταν οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής απεργούσαν για να υπερασπίσουν το 8ωρο, αυτοί βρίσκονταν στο λιμεναρχείο για να δώσουν τελικά εντολή στους λιμενικούς να χτυπήσουν τους απεργούς.

"Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα παίξει καθοριστικό ρόλο, εφ' όσον βγουν ενισχυμένες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις. Ομως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εμείς θα συνεχίσουμε την πάλη μαζί με τους συναδέλφους μας ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, για να αντικρούσουμε αυτή την πολιτική και αυτούς που την υπηρετούν", τόνισε ο Γιώργος Τούσσας. Ενώ ο Σάββας Τσιμπόγλου συμπλήρωσε: "Μετράμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας, όχι στα σαλόνια, αλλά μαζί μας στον αγώνα. Υπερασπιστείτε το δικό σας συμφέρον".

Η χτεσινή σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της κινητοποίησης των εργατικών σωματείων του Πειραιά για την ανάδειξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων. Νωρίς το πρωί, έγινε εξόρμηση στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ