Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
"Τοπική Αυτοδιοίκηση με το λαό για το λαό"

Συγκέντρωση της "Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας" προχτές το βράδυ στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντινίδη

"Στις δημοτικές εκλογές μπορεί και πρέπει να κριθεί αν θα έχουμε ένα δήμο που θα διεκδικεί νέες αρμοδιότητες, οι οποίες θα διευρύνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, απαιτώντας από το κράτος τους ανάλογους πόρους ή αν θα έχουμε ένα δήμο - μάνατζερ, ο οποίος στη βάση της λεγόμενης ανταποδοτικότητας θα φορολογεί με νέους και όλο περισσότερους φόρους τους δημότες για την κάλυψη των οικονομικών του αναγκών. Θα κριθεί αν θα έχουμε μια διοίκηση που θα συμπαραστέκεται στους αγώνες του εργαζόμενου λαού για τη διεύρυνση των κατακτήσεων, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κοντά στους νέους και τους ηλικιωμένους, αξιοποιώντας τη λαϊκή συμμετοχή, τη μαζική δράση και πρωτοβουλία ή αν θα έχουμε μια διοίκηση που θα εκδίδει πιστοποιητικά".

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιάννης Κωνσταντινίδης,επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας",στη συγκέντρωση που διοργάνωσε προχτές το βράδυ η παράταξη στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία μια ώρα πριν αρχίσουν οι ομιλίες. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν η Σ. Ηλιοπούλου,υποψήφια δημοτική σύμβουλος και εκ μέρους της ΝΑΣ ο Σ. Μαντζουράνης,υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος.

"Τα προβλήματα δε φανερώθηκαν ξαφνικά από μόνα τους, έχουν αιτίες και σίγουρα κάποιοι φταίνε - σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος. Οσο και να θέλουν να παραπλανήσουν τους δημότες πίσω από την υποκριτική ανεξαρτησία τους, την υποτιθέμενη ενωτική (άραγε για ποιους) στάση τους και να χαϊδέψουν τα αυτιά ορισμένων δημοτών, που πιστεύουν ότι είναι αφελείς, ότι τάχα τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, εμείς τους απαντάμε: τα προβλήματα έχουν χρώμα, έχουν το γκρίζο χρώμα της συντηρητικής τους πολιτικής και διαχείρισης".

Ο Γ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη κλοπή της κυβέρνησης σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την παρακράτηση πάνω από 1,05 τρισ. θεσμοθετημένων πόρων, από τους ήδη φορολογημένους δημότες, ποσά που αντιστοιχούν για τη Νέα Σμύρνη σε 12 δισ. δραχμές περίπου. "Τα ποσά αυτά χάνονται με την ανοχή της απερχόμενης διοίκησης του δήμου, με αποτέλεσμα το άγριο χαράτσωμα των δημοτών μέσω της δημοτικής φορολογίας", συνέχισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καταψηφίσουν το συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου Γ. Σιότροπου, ως τον πιο σκληρό εκφραστή της αυταρχικής και συντηρητικής πολιτικής. Τους κάλεσε να καταψηφίσουν επίσης τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, οι οποίοι θέλουν να διαχειριστούν καλύτερα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λαϊκή Συσπείρωση» για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη(2023-10-09 00:00:00.0)
Βήμα συμπόρευσης και κοινής δράσης οι τοπικές εκλογές(2023-09-19 00:00:00.0)
Προσκλητήριο νίκης(2002-10-15 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων(2002-04-25 00:00:00.0)
Η αγανάκτηση θα εκφραστεί στην κάλπη!(1998-10-07 00:00:00.0)
Πελατειακά παραμάγαζα οι δημοτικές επιχειρήσεις(1997-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ